Επαφές Ομπάμα στο Κογκρέσο για τα δημοσιονομικά
Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί εκ νέου το Κογκρέσο για συνομιλίες με στόχο τον τερματισμό της αντιπαράθεσης όσον αφορά στις κρατικές δαπάνες, την φορολογία και το εθνικό χρέος των ΗΠΑ. Την Τρίτη, συναντήθηκε με Δημοκρατικούς Γερουσιαστές, ενώ σήμερα, Τετάρτη θα έχει συνομιλίες με Ρεπουμπλικάνους βουλευτές και την Πέμπτη με τους Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας και τους Δημοκρατικούς της Βουλής.
Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί εκ νέου σήμερα Τετάρτη το Κογκρέσο για συνομιλίες με στόχο τον τερματισμό της αντιπαράθεσης όσον αφορά στις κρατικές δαπάνες, την φορολογία και το εθνικό χρέος των ΗΠΑ.
Την Τρίτη, ο πρόεδρος Ομπάμα συναντήθηκε με Δημοκρατικούς Γερουσιαστές, σήμερα Τετάρτη θα έχει συνομιλίες με Ρεπουμπλικάνους βουλευτές και την Πέμπτη με τους Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας και τους Δημοκρατικούς της Βουλής.
Ο πρόεδρος Ομπάμα κατά την διάρκεια της πρώτης του θητείας στο Λευκό Οίκο σε σπάνιες περιπτώσεις είχε εμπλακεί σε απευθείας συνομιλίες με μεγάλο αριθμό μελών των νομοθετικών σωμάτων, καθώς προτιμούσε να διαπραγματεύεται με τους ηγέτες της Βουλής και της Γερουσίας ή να κάνει τις προτάσεις του απευθείας στον αμερικανικό λαό με προεκλογικού τύπου ομιλίες.
Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα είχε δείπνο με 12 Ρεπουμπλικάνους Γερουσιαστές σε ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον, ενώ γευμάτισε στο Λευκό Οίκο με τον ρεπουμπλικάνο βουλευτή Πωλ Ράιν, που είναι ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς αντιπάλους του.
Ορισμένοι αναλυτές χαρακτηρίζουν αυτές τις ενέργειες του αμερικανού Προέδρου ως μια πιο διπλωματική προσέγγιση προκειμένου να επαναφέρει προσπάθειες που απέτυχαν στο παρελθόν να επιφέρουν «την χρυσή τομή» σε θέματα δημοσιονομικής πολιτικής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διαδηλωτής αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη [βίντεο]
- Εμπολα: Η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται – Σχεδόν 440 νεκροί στη ΛΔ Κονγκό
- Πορτογαλία – Κροατία 2-1: Πρόκριση με ανατροπή και… αναβολή στο Last Dance του Ρονάλντο! (vids)
- Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα του Πακιστάν να αμύνεται έναντι «τρομοκρατικών επιθέσεων»
- Γκίλφοϊλ: Η συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ είναι βαθιά ριζωμένη στην ιστορία
- Η παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο αποτελεί «κόκκινη γραμμή» λέει ο ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους
