Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίαιη προσαγωγή εξετάζει η Προανακριτική για τους συγγενείς Παπακωνσταντίνου

Βίαιη προσαγωγή εξετάζει η Προανακριτική για τους συγγενείς Παπακωνσταντίνου

Δεν αποκλείται ακόμα και να διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή των τεσσάρων συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου μετά την άρνησή τους να καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Το θέμα συζητά το απόγευμα η Προκαταρκτική Επιτροπή.

Δεν αποκλείται ακόμα και να διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή των τεσσάρων συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου μετά την άρνησή τους να καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Το θέμα συζητά το απόγευμα της Τρίτης η Προκαταρκτική Επιτροπή, καθώς σε έγγραφο που εστάλη στο προεδρείο της τα τέσσερα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Οικονομικών ενημερώνουν τα μέλη της ότι δεν προτίθενται να παραστούν, παρά το γεγονός ότι την τρέχουσα εβδομάδα ήταν προγραμματισμένες οι καταθέσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Προανακριτικής συμφώνησαν ότι θα πρέπει πρώτα να αναμένουν το πόρισμα με όλα τα αναλυτικά στοιχεία από το άνοιγμα των λογαριασμών των τεσσάρων συγγενών του πρώην υπουργού. Αφού εξετάσουν το πόρισμα, θα κρίνουν αν πρέπει να τους καλέσουν στην Προανακριτική για να τοποθετηθούν επ’ αυτού.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι των Μαρίνας και Ελένης Παπακωνσταντίνου, Ανδρέα Ρωσσώνη και Συμεών Συκιαρίδη εξήγησαν ότι οι πελάτες τους είναι ήδη κατηγορούμενοι και δεν υποχρεούνται να καταθέσουν στην Επιτροπή της Βουλής.

Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, οι τελικές αποφάσεις των μελών της Επιτροπής –για το πώς θα χειριστούν τα νέα δεδομένα και θα διαπιστώσουν εάν υπάρχουν νομικά περιθώρια ώστε να απαιτήσουν από τους κρίσιμους μάρτυρες να παραστούν άμεσα ενώπιόν τους– αναμένεται να ληφθούν στη σημερινή συνεδρίαση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024