Υπηρεσίες συμβούλου του αγωγού ΤΑΡ ανέλαβε θυγατρική των ΕΛΠΕ
Υπηρεσίες Τοπικού Συμβούλου Μηχανικού στον Βασικό Σχεδιασμό του Αδριατικού Αγωγού Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (Trans-Adriatic Pipeline, ΤΑΡ), του τμήματος από τους Κήπους Έβρου μέχρι τη Θεσσαλονίκη, συνολικού μήκους περίπου 400 χιλιομέτρων, ανέλαβε η ΑΣΠΡΟΦΟΣ, θυγατρική των ΕΛΠΕ, ύστερα από διαγωνισμό.
Υπηρεσίες Τοπικού Συμβούλου Μηχανικού στον Βασικό Σχεδιασμό του Αδριατικού Αγωγού Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (Trans-Adriatic Pipeline, ΤΑΡ), του τμήματος από τους Κήπους Έβρου μέχρι τη Θεσσαλονίκη, συνολικού μήκους περίπου 400 χιλιομέτρων, ανέλαβε η ΑΣΠΡΟΦΟΣ, θυγατρική των ΕΛΠΕ, ύστερα από διαγωνισμό.
Η ανάθεση στην ΑΣΠΡΟΦΟΣ έγινε από τη Γερμανική εταιρεία E.ON New Build & Technology GmbH, η οποία έχει αναλάβει τον σχεδιασμό του χερσαίου αγωγού στο σύνολό του.
Η σύμβαση της ΑΣΠΡΟΦΟΣ έχει διάρκεια ενός έτους και οι σχετικές εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2012.
Στη φάση πλήρους ανάπτυξης του έργου εκτιμάται ότι θα απασχοληθούν 25 μηχανικοί.
Η ΑΣΠΡΟΦΟΣ είναι υπεύθυνη για τη διαδικασία αδειοδότησης του έργου καθώς και για την εκπόνηση των τεχνικών μελετών, ώστε να ολοκληρωθεί η χάραξη του ελληνικού τμήματος του αγωγού.
Οι προβλεπόμενες τοπογραφικές, γεωλογικές, γεωτεχνικές και υδρολογικές μελέτες στις κύριες διασταυρώσεις καθώς και σε ειδικά τμήματα του αγωγού θα διεξαχθούν μέσα στους επόμενους μήνες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Κοντά στην οικία της οικογένειας Νέστορα το σπίτι που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο οι φερόμενοι ως δράστες
- Νέα είσοδος για την πόλη της Πρέβεζας
- Ο τυφώνας «Bavi» σαρώνει την Ανατολική Ασία – Συναγερμός σε Ιαπωνία, Ταϊβάν και Κίνα
- Η τελευταία γυναίκα που απαγχονίστηκε στη Βρετανία δικαιώνεται 71 χρόνια μετά – Η ιστορία της Ρουθ Έλις
- «Πυρά» Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Η κοροϊδία έχει και τα όριά της, προσπαθείτε να κάνετε το άσπρο – μαύρο»
- Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]
- Στράτος Φαναράς: Δεν υπάρχουν κρυφές δημοσκοπήσεις, υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δεν δημοσιεύονται
- Κλαίει η… γεωγραφία: Αμερικανίδα δημοσιογράφος «διχοτόμησε» Βοσνία και Ερζεγοβίνη – «Οι ΗΠΑ έπαιξαν με αυτές τις δύο μικρές χώρες» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)













![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442