Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Να κάνουν την αυτοκριτική τους ζητά από τους «πράσινους» ο Φάμπρι

Να κάνουν την αυτοκριτική τους ζητά από τους «πράσινους» ο Φάμπρι

Να κάνουν την αυτοκριτική τους περιμένει ο Φάμπρι από τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο τεχνικός των «πρασίνων» τόνισε μετά τη δύσκολη νίκη επί της Κέρκυρας ότι «αντίπαλός μας δεν είναι η άλλη ομάδα αλλά εμείς οι ίδιοι γιατί δεν έχουμε τη σωστή συμπεριφορά». Από την πλευρά του, ο Γιάννης Παπακώστας εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα αδικεί την ομάδα της Κέρκυρας.

Να κάνουν την αυτοκριτική τους περιμένει ο Φάμπρι από τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο τεχνικός των «πρασίνων» τόνισε μετά τη δύσκολη νίκη επί της Κέρκυρας ότι «αντίπαλός μας δεν είναι η άλλη ομάδα αλλά εμείς οι ίδιοι γιατί δεν έχουμε τη σωστή συμπεριφορά». Από την πλευρά του, ο Γιάννης Παπακώστας εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα αδικεί την ομάδα της Κέρκυρας.

Φάμπρι (Παναθηναϊκός):

«Το καλύτερο για μας από το ματς ήταν το αποτέλεσμα. Ήταν ανυπόφορο το παιχνίδι μας. Είμαι ειλικρινής. Ορισμένοι δεν μπορούν να έρχονται να παίζουν όπως έπαιξαν. Είμαι πολύ δυσαρεστημένος γιατί ο Παναθηναϊκός παίζει πάρα πολλά αυτό το διάστημα.

» Με όλο το σεβασμό ο αντίπαλός μας δεν είναι η άλλη ομάδα αλλά εμείς οι ίδιοι γιατί δεν έχουμε τη σωστή συμπεριφορά και δεν παίζουμε με σωστό ρυθμό σε αυτούς τους αγώνες. Το επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία. Ο Παναθηναϊκός έχασε 15 ή 18 βαθμούς με αντιπάλους ομάδες τέτοιας δυναμικότητας. Μας έλειπαν και σημαντικοί παίκτες αλλά το ένα δεν εξαρτάται από το άλλο. Δεν μπορώ να το πω αυτό. Ο καθένας ας κάνει τα δικά του σχόλια. Θεωρώ ότι ο κάθε παίκτης πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του, να μιλήσει με τη συνείδησή του με βάση την προπόνηση όλης της εβδομάδας.

» Εγώ αξιολογούμαι καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στην προπόνηση. Βάζω πάντα στον εαυτό μου το 4,5. Ποτέ δεν περνάω το 4 ή 4,5. Δεν περνάω τη βάση. Εσείς τι αλλαγές θα κάνατε; Ενδεχομένως εάν ο αγώνας ξεκινούσε τώρα, δεδομένου ότι δεν έχω τη γνώση που έχετε εσείς και βέβαια είναι εύκολο να μιλάμε μετά από έναν αγώνα, ίσως να έκανα κάτι άλλο. Βασίζομαι να επιλέγω με βάση τη δουλειά που έκαναν οι παίκτες όλη την εβδομάδα στην προπόνηση.

» Δεν θέλω να είμαι εκλέκτορας. Εκλέκτορας είναι αυτός που δεν κάνει άλλη δουλειά αλλά μόνο επιλέγει ποιοι θα παίξουν. Εγώ είμαι προπονητής ποδοσφαίρου. Καλός ή κακός αλλά προπονητής. Ίσως να έκανα πάλι τα ίδια και ενδεχομένως κατά τη διάρκεια του αγώνα. Υπάρχουν δύο τακτικής φύσεως εξηγήσεις στο θέμα. Στην τακτική πλευρά οι μικρότερες ομάδες ελέγχουν καλύτερα τους χώρους και είναι πιο δύσκολο να τους προσβάλεις ενώ οι μεγαλύτερες ομάδες παίζουν περισσότερο μαν του μαν και χωρίς να εμβαθύνω εκεί μπορείς να εκμεταλλευτείς τις καταστάσεις.

» Υπάρχει και η ψυχολογική διάσταση. Κατά των μεγάλων ομάδων είμαστε ανταγωνιστικοί γιατί κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και της εβδομάδας είναι διαφορετική η νοοτροπία των παικτών μου. Όταν έρχεται μια μικρή ομάδα νομίζουμε ότι θα την κερδίσουμε με τη φανέλα. Και αυτό δεν είναι σωστό. Η συμπεριφορά δεν μπορεί να αλλάζει ανάλογα τον αντίπαλο. Γι’ αυτό οι ποδοσφαιριστές πρέπει να κάνουν αυτοκριτική. Με αυτή τη νοοτροπία και την ψυχολογία δεν πάμε πουθενά. Ο Σπυρόπουλος πήγε καλά.

» Σε αυτό τον αγώνα μας έλειπε ο Τοτσέ, ο Μαρίνος, ο Βιτόλο και επιπλέον μας δημιουργήθηκε πρόβλημα με τον Σεϊταρίδη με στομαχικές διαταραχές. Πριν βγει στον αγώνα δεν αισθάνθηκε καλά. Θα μπορούσα να σας πω τι ωραία, κερδίσαμε τρίτη φορά και όλα καλά. Εγώ, όμως, είμαι ειλικρινής και θέλω να είναι ανταγωνιστική η ομάδα.

» Ας μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Από την αρχή της εβδομάδας έλεγα ότι ο χειρότερος αντίπαλος αυτή την εβδομάδας για μας ήταν ο ίδιος του ο εαυτός. Σε ψυχολογικό επίπεδο η δουλειά μου είναι να προσπαθώ να βάλω την ομάδα στο δρόμο της και να κατανοήσει η ομάδα τι συμβαίνει γιατί οι αγώνες δεν επαναλαμβάνονται.

» Το μέλλον το καθορίζεις με τα αποτελέσματα του παρόντος. Αυτό συμβαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσεις τον αγώνα σαν να είναι ο τελευταίος της ζωής σου. Μπορώ να προειδοποιώ αλλά δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του καθενός. Ούτε έχω λέιζερ για να κατευθύνω απέξω. Το λέω ψάχνοντας το καλό της ομάδας. Εάν εδώ κάνω κριτική είναι στην προσπάθεια να βρω το καλό».

Γιάννης Παπακώστας (Κέρκυρα):

«Νομίζω πως μας αδικεί το αποτέλεσμα, με βάσει και τις ευκαιρίες που είχε ο αντίπαλος, δεν αξίζαμε να χάσουμε. Θεωρώ πως ποιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024