Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αυστηρή εκδοχή του «mind the gap» επιστρέφει στο μετρό του Λονδίνου

Η αυστηρή εκδοχή του «mind the gap» επιστρέφει στο μετρό του Λονδίνου

Το μήνυμα «mind the gap» (προσοχή στο κενό) δεν είναι απλά μια τυπική υποχρέωση-ανακοίνωση της διεύθυνσης προς τους επιβάτες του υπόγειου σιδηροδρόμου του Λονδίνου. Με τα χρόνια εξελίχθηκε σε τουριστική ατραξιόν, αφού εκατομμύρια μπλούζες και άλλα αναμνηστικά που φέρουν αυτή τη φράση πωλούνται κάθε χρόνο στη βρετανική πρωτεύουσα. Οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν εκ νέου μια από τις παλαιότερες και πλέον διάσημες ηχογραφήσεις αυτού του μηνύματος.

To μήνυμα «mind the gap» (προσοχή στο κενό) δεν είναι απλά μια τυπική υποχρέωση-ανακοίνωση της διεύθυνσης προς τους επιβάτες του υπόγειου σιδηροδρόμου του Λονδίνου.

Με τα χρόνια εξελίχθηκε σε τουριστική ατραξιόν, αφού εκατομμύρια μπλούζες και άλλα αναμνηστικά που φέρουν αυτή τη φράση πωλούνται κάθε χρόνο στη βρετανική πρωτεύουσα.

Οι υπεύθυνοι του υπόγειου σιδηροδρόμου αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν εκ νέου μια από τις παλαιότερες και πλέον διάσημες ηχογραφήσεις αυτού του μηνύματος.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά αυστηρή, αλλά και ευγενική ηχογράφηση του μηνύματος που έγινε από τον ηθοποιό Όσβαλντ Λώρενς (1921-2001), στα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Χρησιμοποιείτο για πολλές δεκαετίες σε πολλούς σταθμούς, όπως τον «Βank» της κόκκινης γραμμής, εκεί που όπου βρίσκεται το Σίτι του Λονδίνου και το κενό μεταξύ του τρένου και της αποβάθρας είναι επικίνδυνα μεγάλο.

Η ηχογραφημένη ανακοίνωση ξεκινούσε τη στιγμή που άνοιγαν οι πόρτες για την έξοδο και την είσοδο των επιβατών.

Με τα χρόνια η αυστηρή φωνή του Λώρενς αντικαταστάθηκε από άλλες φωνές και άλλες εκδοχές του ίδιου μηνύματος ή άλλων ανακοινώσεων ασφαλείας.

Όπως σημειώνει ο Guardian, η διεύθυνση του σιδηροδρόμου επικοινώνησε με τη χήρα του ηθοποιού, η οποία είχε φυλάξει μια ηχογράφηση του μηνύματος. Η ίδια δήλωσε ότι θα ήθελε και πάλι να ακούει τη φωνή του συζύγου της κάθε φορά που χρησιμοποιεί το μετρό.

Αυτή η εκδοχή θα ακούγεται στο σταθμό Embankment».

Ακούστε το μήνυμα:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024