Μαζική δηλητηρίαση στο «καλύτερο εστιατόριο του κόσμου»
Περισσότεροι από 60 άνθρωποι έπαθαν δηλητηρίαση σε εστιατόριο της Δανίας που έχει χαρακτηριστεί ως «το καλύτερο στον κόσμο». Σύμφωνα με αξιωματούχους στον τομέα της υγείας, τουλάχιστον 63 άτομα που είχαν φάει στο εστιατόριο Noma της Κοπεγχάγης αρρώστησαν σε διάστημα πέντε ημερών μέσα στον Φεβρουάριο. Εκτιμάται ότι η δηλητηρίαση οφείλεται σε άρρωστο εργαζόμενο στην κουζίνα.
Περισσότεροι από 60 άνθρωποι έπαθαν δηλητηρίαση σε εστιατόριο της Δανίας που έχει χαρακτηριστεί ως «το καλύτερο στον κόσμο».
Σύμφωνα με αξιωματούχους στον τομέα της υγείας, τουλάχιστον 63 άτομα που είχαν φάει στο εστιατόριο Noma της Κοπεγχάγης αρρώστησαν σε διάστημα πέντε ημερών μέσα στον Φεβρουάριο. Τα συμπτώματά τους ήταν διάρροια και εμετός.
Δεν είναι ξεκάθαρο τι προκάλεσε το ξέσπασμα της ασθένειας, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι η πηγή μπορεί να είναι ένας άρρωστος εργαζόμενος στην κουζίνα.
Το Noma, νούμερο ένα στη λίστα του Restaurant Magazine με τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου το διάστημα 2010-2012, είναι βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin.
Αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Κτηνοτροφίας και Τροφίμων της Δανίας ανακοίνωσε ότι το ξέσπασμα ήταν «μαζικό».
Το εστιατόριο χρεώνει έως και 260 δολάρια για ένα γεύμα χωρίς ποτά, ενώ οι κρατήσεις γίνονται μήνες πριν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βίντεο με την εξάπλωση των πυρκαγιών – Στάχτη πάνω από 1.200.000 στρέμματα σε Γαλλία και Ισπανία- Πάνω από την Ελλάδα ο καπνός
- Τοποθέτηση των τμημάτων της νέας μεταλλικής πεζογέφυρας στην οδό Καλλιθέας
- Η Θεσσαλονίκη φωτίζει την ιστορία της
- Γαλλία: Η viral φωτογραφία του ζευγαριού σε παραλία με φόντο τις πυρκαγιές – Φόβος κι αδιαφορία
- Πολιτική αντιπαράθεση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση – «Καμία λευκή επιταγή σε ΝΔ και Μητσοτάκη»
- Μουντιάλ: Το «φαινόμενο του παγκόσμιου πρωταθλητή»




