Την ένταξη του ελληνικού εμπορίου σε αναπτυξιακούς άξονες ζητά η ΕΣΕΕ
Την ένταξη του ελληνικού εμπορίου σε αναπτυξιακούς άξονες των δράσεων Ψηφιακή Σύγκλιση, Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα και Επιχειρηματική Επανεκκίνηση του ΕΣΠΑ ζήτησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) από το υπουργείο Ανάπτυξης.
Την ένταξη του ελληνικού εμπορίου σε αναπτυξιακούς άξονες των δράσεων Ψηφιακή Σύγκλιση, Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα και Επιχειρηματική Επανεκκίνηση του ΕΣΠΑ ζήτησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) από το υπουργείο Ανάπτυξης.
Η ΕΣΕΕ ανακοίνωσε πως έχει στείλει αλλεπάλληλες επιστολές στον υπουργό Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη, στον υφυπουργό Α.Σκορδά, στον ΓΓ Δημοσίων Επενδύσεων Γ.Γιαννούση, και πρόσφατα στον υφυπουργό Κ.Βιρβιδάκη, ζητώντας την ένταξη του εμπορίου σε κοινοτικά επενδυτικά προγράμματα.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση στις επιστολές αυτές περιλαμβάνεται μια σειρά από προτάσεις που πέραν της ενίσχυσης των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων, θα συμβάλουν και στην αναπτυξιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Η ΕΣΕΕ αναφέρεται σε δράσεις που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» ειδικά στοχευμένες στο λιανικό εμπόριο (π.χ. συστήματα αυτοματοποίησης της λιανικής πώλησης, ηλεκτρονική παραγγελιοληψία, barcoding, αγορά και αναβάθμιση λογισμικού, κ.α..), σε δράσεις από το Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» για ενίσχυση των εμπορικών επιχειρήσεων για την δημιουργία ανοιχτών εμπορικών κέντρων «Open Malls», αλλά και Ειδικών Αγορών σε παραμεθόριες περιοχές, καθώς και στο νέο Ταμείο Δανειοδότησης «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση» και σε δράσεις άμεσης παροχής ρευστότητας στην αγορά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Γαλλία ζητά την ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Κούβα: Κυρώσεις επιβάλλουν οι ΗΠΑ και στις κουβανικές ιατρικές αποστολές στο εξωτερικό
- Επιθέσεις με κατσαβίδι και μαχαίρι στο Central Park με δύο τραυματίες – Ερευνάται αν ήταν «έγκλημα μίσους»
- Ισπανία: Κηρύχτηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Κύπρος: Ο Τραμπ αναδημοσιεύει συνέντευξη του κύπριου υπουργού Ενέργειας για τα ενεργειακά στην Αν. Μεσόγειο
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Αποκρυπτογράφηση
