Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λάβρος κατά του Πούτιν ο Γκορμπατσόφ για τους νέους νόμους της Ρωσίας

Λάβρος κατά του Πούτιν ο Γκορμπατσόφ για τους νέους νόμους της Ρωσίας

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε ο πρώην σοβιετικός ηγέτης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή του για τους νέους νόμους που θεσπίστηκαν στη Ρωσία, καθώς όπως τονίζει «επιτίθενται στα δικαιώματα των πολιτών». Δεν δίστασε, μάλιστα, να πει ότι ο κύκλος του Πούτιν είναι γεμάτος «κλέφτες και διεφθαρμένους αξιωματούχους».

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε ο πρώην σοβιετικός ηγέτης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή του για τους νέους νόμους που θεσπίστηκαν στη Ρωσία, καθώς όπως τονίζει «επιτίθενται στα δικαιώματα των πολιτών».

Δεν δίστασε, μάλιστα, να πει ότι ο κύκλος του Πούτιν είναι γεμάτος «κλέφτες και διεφθαρμένους αξιωματούχους».

Σε συνέντευξη που έδωσε στο BBC o Γκορμπατσόφ κάλεσε τον ρώσο πρόεδρο να «μη φοβάται τον ίδιο του το λαό», ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική στους νέους νόμους της χώρας.

Οι νόμοι περιλαμβάνουν πρόστιμα για διαδηλώσεις χωρίς άδεια, αυστηρότερες ποινές για συκοφαντική δυσφήμηση και περιορισμούς στις ιστοσελίδες.

Τον Ιανουάριο, το Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κατηγόρησε τον Πούτιν ότι εξαπολύει «τη χειρότερη πολιτική καταστολή στην μετασοβιετική ιστορία της Ρωσίας».

Ο Γκορμπατσόφ δηλώνει «έκπληκτος» από τον αριθμό των αμφιλεγόμενων νόμων που ψηφίστηκαν στη Ρωσία μετά την επιστροφή του Πούτιν στο Κρεμλίνο.

«Το κοινό νήμα που διέπει όλους αυτούς του νόμους είναι μία επίθεση στα δικαιώματα των πολιτών» δήλωσε στο BBC ο πρώην σοβιετικός ηγέτης. «Για όνομα του Θεού, δεν πρέπει να φοβάστε τους δικούς σας ανθρώπους» πρόσθεσε.

«Αυτό που θέλουν οι άνθρωποι και περιμένουν από τον προέδρό της είναι ένας ανοιχτός και απευθείας διάλογος μαζί τους. Δεν θα πρέπει να θεωρείται αδίκημα αυτό. Θα πρέπει να επικεντρωθεί στην προσπάθεια να βγάλει τη Ρωσία από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται».

Ο Γκορμπατσόφ ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι «πολλές φορές ο Πούτιν χάνει την ψυχραιμία του». «Κάποτε είχε πει ότι κάποιος θα πρέπει να κόψει τη γλώσσα του Γκορμπατσόφ. Ένιωσα ότι βρίσκεται σε μεγάλη ένταση και ανία. Δεν πηγαίνουν όλα καλά. Νομίζω ότι πρέπει να αλλάξει το στιλ του και να κάνει αναπροσαρμογές στο καθεστώς».

Εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία του για το κύκλο του Πούτιν. «Στον εσωτερικό κύκλο του από αυτούς που βρίσκονται δίπλα του, υπάρχουν πολλοί κλέφτες και διεφθαρμένοι. Εάν δεν αλλάξουν τα πράγματα, η Ρωσία θα συνεχίσει να παρασύρεται σαν ένα κομμάτι πάγου στον Αρκτικό Ωκεανό» είπε χαρακτηριστικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024