Δραπέτες αθωώθηκαν από δικαστήριο λόγω των άθλιων συνθηκών κράτησης
Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηγουμενίτσας να αθωώσει 15 κατηγορούμενους για απόδραση κρατούμενους, επειδή οι συνθήκες κράτησής τους ήταν άθλιες. «Δραπετεύσατε από τον εξευτελισμό γι' αυτό είστε αθώοι» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πλημμελειοδίκης Αθ. Τερζούδης. Την απόφαση ήδη χαιρετίζουν νομικοί, δικηγορικοί σύλλογοι καθώς και σύλλογοι σωφρονιστικών υπαλλήλων.
Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηγουμενίτσας να αθωώσει 15 κατηγορούμενους για απόδραση κρατούμενους, επειδή οι συνθήκες κράτησής τους ήταν άθλιες. Την απόφαση ήδη χαιρετίζουν νομικοί, δικηγορικοί σύλλογοι καθώς και σύλλογοι σωφρονιστικών υπαλλήλων.
«Η πράξη αυτή (σ.σ. της απόδρασης) είναι αρχικά και τελικά άδικη και επιπλέον αρχικά καταλογιστή σε καθένα των δραστών της. Όμως αποδείχθηκε επιπλέον ότι οι συνθήκες κράτησης που βίωναν οι κρατούμενοι μέχρι την ημέρα απόδρασής τους και ειδικότερα ο πρώτος επί εννέα μήνες, ο δεύτερος επί ένα μήνα, ο τρίτος επί 16 ημέρες, ο τέταρτος επί 17 ημέρες, ο πέμπτος επί 30 ημέρες, ο έβδομος, όγδοος και ένατος επί 18 ημέρες, ο δέκατος επί 32 ημέρες, ο ενδέκατος επί 34 ημέρες, ο δωδέκατος επί 31 ημέρες, ο δέκατος τρίτος επί 36 ημέρες, ο δέκατος τέταρτος επί 35 ημέρες και δέκατος πέμπτος επί 45 ημέρες είναι άθλιες και άκρως επικίνδυνες για ανθρώπινα όντα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Οζγκιούρ Οζέλ ίδρυσε το «Νέο Κόμμα» της Τουρκίας και εξελέγη πρόεδρος – Πήρε μαζί του 90 βουλευτές
- Αποπομπή του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Καν – Τι συμβαίνει με τα ενεργά εντάλματα σύλληψης
- Έκτακτη σύγκλιση του διυπουργικού οργάνου διαχείρισης κρίσεων στην Γαλλία για την καταστροφική δασική πυρκαγιά
- Πληθωρισμός: Εκρηκτικό μείγμα από πετρελαϊκή κρίση και «Ελ Νίνιο»
- Πυροβολισμοί στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης – Ένας άνδρας στο νοσοκομείο
- Άλλος για το Μπρόντγουεϊ; Ο Ντουέιν Τζόνσον θέλει να ανέβει στη θεατρική σκηνή της Νέας Υόρκης

