NGBI 500 : Βελτίωση του κλίματος το Φεβρουάριο
Νέα σημαντική βελτίωση σε όλα τα επίπεδα κατέγραψαν οι Βορειοελλαδικές επιχειρήσεις, όπως προκύπτει από τις επιδόσεις του δείκτη Northern Greece Business Index 500 (NGBI 500) μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2013.
Η μέτρηση του NGBI 500 για τον Φεβρουάριο του 2013 εξακολουθεί να επηρεάζεται από την θετική ατμόσφαιρα που αρχίζει να διαμορφώνεται για την Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες σε διεθνές επίπεδο, η οποία δείχνει να εδραιώνεται όσο τουλάχιστον οι δανειακές δόσεις από την τρόικα εγκρίνονται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Έτσι, ο δείκτης διαμορφώνεται το Φεβρουάριο του 2013 στο -27, έναντι -36 τον Ιανουάριο του 2013, -49 το Δεκέμβριο του 2012 και -48 τον περσινό Φεβρουάριο.
Ειδικότερα, τον προηγούμενο μήνα οι επιχειρήσεις έκριναν σε ποσοστό 13% ότι η κατάσταση τους είναι καλή, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 10% τον Ιανουάριο του 2013.
Την ίδια στιγμή στο 38% φτάνει το ποσοστό των επιχειρήσεων που δηλώνουν ότι η κατάσταση τους είναι ικανοποιητική, ενώ μειώνεται στο 49%, έναντι 57% τον Ιανουάριο το ποσοστό όσων λένε ότι είναι κακή.
Για το επόμενο εξάμηνο, διαμορφώνονται στο 40% οι επιχειρήσεις που εκτιμούν ότι θα είναι χειρότερη η κατάσταση τους, σε σχέση με 41% τον Ιανουάριο. Στασιμότητα προβλέπει το 38% (43% τον Ιανουάριο) και βελτίωση το 21%, έναντι 16% τον προηγούμενο μήνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τζέφρι Έπσταϊν: Τα νέα στοιχεία για τον θάνατό του – Η πορτοκαλί φιγούρα και ο γιατρός που λέει ότι στραγγαλίστηκε
- HOTΕΛ ΕΛVIRA»: Νέο επεισόδιο απόψε στο MEGA
- Κρήτη: Ακρωτηριάστηκε στο πόδι η γυναίκα που παρασύρθηκε από φορτηγό στο Ηράκλειο
- Παίκτης της Λεβερκούζεν αποθέωσε τον Μεντιλίμπαρ πριν το ματς με τον Ολυμπιακό (vid)
- Ιράν: Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για παρατεταμένη στρατιωτική εκστρατεία
- Κακοκαιρία: Σαρώνει σε Ηλεία και Μεσσηνία – Πλημμύρες και διαρκείς κατολισθήσεις βράχων – Απειλούνται σπίτια


