Ο εμίρης του Κατάρ ιδιοκτήτης της Οξυάς και άλλων πέντε μικρότερων νησιών
Σε βήμα προς βήμα προσέγγιση με το Κατάρ φαίνεται πως βρίσκεται η χώρα, που αναζητά επενδυτές. Προς το παρόν, ο εμίρης του Κατάρ αγόρασε το νησί Οξυά κι ακόμη πέντε νησάκια, που είναι ιδιωτικά και διοικητικά ανήκουν στην Ιθάκη. Ο δήμαρχος Ιθάκης Γιάννης Κασσιανός δήλωσε ότι η Οξυά πέρασε στην ιδιοκτησία του εμίρη έναντι του ποσού των 4,9 εκατ. ευρώ, ενώ -όπως είπε- ο εμίρης έχει δώσει ακόμη 3,5 εκατ. ευρώ για άλλα πέντε νησάκια στην περιοχή. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο εμίρης του Κατάρ υποσχέθηκε, δε, ότι «θα φέρει νερό στην Ιθάκη από τον Αστακό».
Σε βήμα προς βήμα προσέγγιση με το Κατάρ φαίνεται πως βρίσκεται η χώρα, που αναζητά επενδυτές. Προς το παρόν, ο εμίρης του Κατάρ αγόρασε το νησί Οξυά κι ακόμη πέντε νησάκια στο Ιόνιο.
Μιλώντας στο Mega, το πρωί της Δευτέρας, ο δήμαρχος Ιθάκης Γιάννης Κασσιανός επιβεβαίωσε ότι η Οξυά πέρασε στην ιδιοκτησία του εμίρη έναντι του ποσού των 4,9 εκατ. ευρώ, ενώ -όπως είπε- ο εμίρης έχει δώσει ακόμη 3,5 εκατ. ευρώ για άλλα πέντε νησάκια στην περιοχή.
{{{ map }}}
Τόσο η Οξυά, όσο και άλλα μικρότερα νησιά -μεταξύ των οποίων και τα πέντε που φαίνεται ότι αγόρασε ο εμίρης- είναι ιδιωτικά και διοικητικά ανήκουν στην Ιθάκη.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο εμίρης του Κατάρ υποσχέθηκε, δε, ότι «θα φέρει νερό στην Ιθάκη από τον Αστακό» και έχει ήδη ξεκινήσει τη μελέτη.
Ο δήμαρχος Ιθάκης ανέφερε ότι η Οξυά είναι 4.200 στρέμματα και τα άλλα 5 νησάκια συνολικά 1.600 στρέμματα.
Ο κ. Κασσιανός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις κινήσεις του εμίρη του Κατάρ και ανακοίνωσε ότι θα τον ανακηρύξει επίτιμο δημότη.
Το νησί Οξυά, έκτασης 4.200 στρεμμάτων, ανήκει στο σύμπλεγμα Εχινάδων και βρίσκεται στις εκβολές του Αχελώου, απέναντι από τον Αστακό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στο γήπεδο της Σάλκε – Τι συνέβη
- Αττικόν: «Πλημμύρισε» ξανά με ράντζα – Κραυγή αγανάκτησης των πολιτών
- «Δεν είπε ούτε λέξη, μας χτύπησε και έφυγε» – Τι λένε στο in τα θύματα της επίθεσης στου Φιλοπάππου
- Ο «πόλεμος των Lego» και η νέα εποχή της «slopaganda»
- Όλα τα σενάρια: Οι πίνακες των διαιτητών της Super League θα βγουν ξαφνικά
- Κεφαλονιά: Για κύκλωμα που παρέσυρε τη Μυρτώ μιλά ο πατέρας της – Εξετάζεται η εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση



