Νέες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για το σχέδιο «Αθηνά»
Συλλαλητήριο προγραμματίζεται για την Τετάρτη, ημέρα που παρουσιάζεται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το σχέδιο «Αθηνά», από τους σπουδαστές. Συγκεκριμένα, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί σε συλλαλητήριο τους φοιτητές προκειμένου «να μείνει στα χαρτιά το σχέδιο 'Αθηνά' που κάνει τα ιδρύματα επιχειρήσεις και εμάς πελάτες-αυριανούς ανέργους και φτηνούς εργάτες», όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση του.
Συλλαλητήριο προγραμματίζεται για την Τετάρτη, ημέρα που παρουσιάζεται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή το σχέδιο «Αθηνά», από τους σπουδαστές.
Συγκεκριμένα, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί σε συλλαλητήριο τους φοιτητές προκειμένου «να μείνει στα χαρτιά το σχέδιο ‘Αθηνά’ που κάνει τα ιδρύματα επιχειρήσεις και εμάς πελάτες-αυριανούς ανέργους και φτηνούς εργάτες», όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του.
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, λέει «όχι στο ξεπούλημα της περιουσίας των ιδρυμάτων. Καμιά αναγνώριση κολεγίων και ιδιωτικών μαγαζιών της παιδείας», ενώ κάνει λόγο για «προσλήψεις καθηγητών με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας».
Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών καλεί τα μέλη, τις φοιτήτριες και τους φοιτητές της σχολής, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον του σχεδίου «Αθηνά» για τη Φιλοσοφική Σχολή, την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κύριο αίτημα είναι να διατηρηθεί η αυτοτέλεια και η αυτονομία των ξενόγλωσσων τμημάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πίσω στο σπίτι με τους γονείς: Ένδειξη ήττας ή συνετή επιλογή για το μέλλον;
- Συνταγή: Λαζάνια με μανιτάρια και σπανάκι
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Πρόωρος τελικός Πορτογαλία-Ισπανία και μετά ΗΠΑ-Βέλγιο
- Το πανόραμα του Μουντιάλ: Όλες οι διασταυρώσεις και τα δύο πρώτα ζευγάρια των προημιτελικών
- Λάρισα: Συνεχίζεται η δίκη για τα Τέμπη εν αναμονή διορισμού συνηγόρου για κατηγορούμενο
- Τραγική κατάληξη για τον Ρίβας: Ο γνωστός βολεϊμπολίστας και η οικογένειά του θύματα των σεισμών στη Βενεζουέλα!
- Λαρεντζάκης: «Ο κόσμος πάντα αγκαλιάζει την Εθνική, τους απογοητεύσαμε»
- Τι μετράει περισσότερο στο περπάτημα;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442