Στις 13 Απριλίου θα ξεκινήσει η νέα δίκη του Χόσνι Μουμπάρακ που καταδικάστηκε σε ισόβια τον περασμένο Ιούνιο για τον θάνατο διαδηλωτών το 2011, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ΜΕΝΑ. Ο 84χρονος Μουμπάρακ βρίσκεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Καΐρου και σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας παρουσιάζει κατάθλιψη, αναπνευστικά προβλήματα και υπέρταση.

Στις 13 Απριλίου θα ξεκινήσει η νέα δίκη του Χόσνι Μουμπάρακ που καταδικάστηκε σε ισόβια τον περασμένο Ιούνιο για τον θάνατο διαδηλωτών το 2011, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ΜΕΝΑ.

«Ο πρόεδρος του εφετείου του Καΐρου Σαμίρ Αμπούλ Μαάτι όρισε την 13η Απριλίου ημέρα επανεκδίκασης της υπόθεσης του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, των δύο γιων του Γκαμάλ και Αλάα, του πρώην υπουργού Εσωτερικών Χαμπίμπ αλ-Αντλι, έξι συνεργατών τους και του επιχειρηματία Χουσέιν Σάλεμ» διευκρίνισε το πρακτορείο.

Ο 84χρονος Μουμπάρακ βρίσκεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Καΐρου και σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας παρουσιάζει κατάθλιψη, αναπνευστικά προβλήματα και υπέρταση.

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών έχουν καταδικαστεί σε ισόβια για τους θανάτους των διαδηλωτών από πυρά των κυβερνητικών δυνάμεων στη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης πριν από δύο χρόνια που οδήγησε στην ανατροπή του καθεστώτος Μουμπάρακ. Αντίθετα οι έξι συνεργάτες τους ανώτατοι αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας απαλλάχθηκαν των κατηγοριών.

Οι δύο γιοι του Μουμπάρακ θα δικαστούν για διαφθορά. Την ίδια κατηγορία θα αντιμετωπίσει ξανά ο ίδιος ο Μουμπάρακ και ο Σάλεμ, ο οποίος διαφεύγει στην Ισπανία.

Η επανάληψη της δίκης δεν μπορεί να οδηγήσει στην επιβολή αυστηρότερων ποινών. Αλλά στους κατηγορούμενους μπορεί να επιβληθεί και πάλι ισόβια κάθειρξη ή ακόμα και να απαλλαχθούν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr