Αν και πρωτότυπο δείχνει έτοιμο να περάσει στην παραγωγή. Το Toyota FT-86 Open Concept θα πραγματοποιήσει την επίσημη με πρεμιέρα του στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, ευελπιστώντας να αποτελέσει την cabrio εκδοχή του μέχρι σήμερα γνωστού GT 86.

Πέρα από την απουσία μεταλλικής-σταθερής οροφής και το χαρακτηριστικό λευκό χρώμα του αμαξώματος, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί και στις περισσότερες επιφάνειες του εσωτερικού, το FT-86 Open Concept ακολουθεί το σχεδιαστικό παράδειγμα του coupe αμαξώματος.

Το γεγονός ότι η ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή αποτελείται από ύφασμα επέτρεψε στην ιαπωνική εταιρεία να διατηρήσει σχεδόν αναλλοίωτες τις αναλογίες του αμαξώματος αλλά και να αποτρέψει την αύξηση του συνολικού βάρους.

Αν και επισήμως δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες για τις τεχνικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου, ο δίλιτρος boxer κινητήρας των 200 ίππων είναι αυτός που θα αναλάβει την κίνηση του αποκλειστικά πισωκίνητου soft top cabrio.

Tην παρουσία του FT-86 Open Concept στη Γενεύη θα πλαισιώσει η έκδοση παραγωγής του Auris Touring Sports καθώς και το μηδενικών ρύπων i-ROAD, το οποίο υπόσχεται άνετες αστικές μετακινήσεις για δύο.

auto.in.gr