Τα πρώτα στοιχεία για την έκδοση του A3 Sportback με φυσικό αέριο (CNG) παρουσίασε η γερμανική φίρμα.

Σύμφωνα με τους Γερμανούς η έκδοση g-tron εξασφαλίζει εκπομπές διοξειδίου του άνθρακά, κατά μέσο όρο 95 γραμμ./χλμ. –στην λειτουργία με φυσικό αέριο- χάρη στη δυνατότητα του τροποποιημένου TSI κινητήρα των 1,4 λίτρων να αξιοποιεί πολλαπλά είδη καυσίμου.

Έτσι, επιπλέον της συμβατικής δεξαμενής βενζίνης το Α3 Sportback g-tron εξοπλίζεται με δύο δεξαμενές βάρους 27 κιλών η μία και συνολικής χωρητικότητας 14 κιλών CNG οι οποίες τοποθετούνται κάτω από το χώρο αποσκευών.

Πλην της πλήρωσής τους με CNG οι δύο δεξαμενές μπορούν να γεμίσουν με συνθετικό μεθάνιο ή e-gas,  του οποίου η παραγωγή απο την Audi, μειώνει συνολικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της συγκεκριμένης έκδοσης.

Σε ό,τι αφορά τα απόλυτα μεγέθη, ο TSI κινητήρας αποδίδει 110 ίππους και 200 Nm ροπής. Έτσι, το A3 Sportback g-tron υπόσχεται να ολοκληρώνει τη διαδικασία «0-100 χλμ./ώρα» σε 11 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα του φτάνει τα 190 χλμ./ώρα.

Επίσης, σύμφωνα με την Audi, η «συνδυαστική» αυτονομία του A3 g-tron με τη συνδρομή της δεξαμενής βενζίνης ανέρχεται σε 1.300 χλμ.

auto.in.gr