
Στις 12 Μαΐου οι πρόωρες εκλογές στη Βουλγαρία
Οι κάλπες στη Βουλγαρία, μετά την παραίτηση της κυβέρνησης Μπορίσοφ, θα στηθούν τελικά στις 12 Μαΐου καθώς κανένα κόμμα δεν επιδίωξε τον σχηματισμό κυβέρνησης. Το ίδιο το κυβερνών κόμμα, που είχε ισχυρή πλειοψηφία, όπως και τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν δείξει εξαρχής ότι δεν θα προσπαθούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση με την παρούσα σύνθεση του κοινοβουλίου.
Οι κάλπες στη Βουλγαρία, μετά την παραίτηση της κυβέρνησης Μπορίσοφ, θα στηθούν τελικά στις 12 Μαΐου καθώς κανένα κόμμα δεν επιδίωξε τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Την αναμενόμενη προσφυγή στις κάλπες και την ημερομηνία ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της Βουλγαρίας.
Κανονικά, οι εκλογές θα γίνονταν λίγους μήνες αργότερα. Οι πολυήμερες διαδηλώσεις όμως, με αφορμή τις αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος, οδήγησαν την προηγούμενη εβδομάδα στην παραίτηση της κυβέρνησης του GERB.
Το ίδιο το κυβερνών κόμμα, που είχε ισχυρή πλειοψηφία, όπως και τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν δείξει εξαρχής ότι δεν θα προσπαθούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση με την παρούσα σύνθεση του κοινοβουλίου.
Παράλληλα, η Σόφια άνοιξε το δρόμο για μείωση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού. Οι βουλευτές ψήφισαν τροποποίηση που επιτρέπει την αναθεώρηση των τιμολογίων πάνω από μία φορά το χρόνο, ώστε να ρυθμιστική αρχή ενέργειας να προχωρήσει (όπως αναμένεται) σε μείωσή τους τις επόμενες ημέρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Adecco: Μόλις το 6% είναι έτοιμο για τις αλλαγές που φέρνει η AI στην εργασία
- Βανέσα Τραμπ: Διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού η πρώην σύζυγος του Ντον Τζούνιορ
- Μόρις: «Να προσέξουμε τις λεπτομέρειες και να προσαρμοστούμε στις ανάγκες του παιχνιδιού» (vid)
- Πτήση για τις ΗΠΑ άλλαξε πορεία γιατί επέβαινε άνδρας από το Κονγκό παρά τα μέτρα για τον Έμπολα
- Πίτερς: «Είναι κάτι σπουδαίο αν κερδίσεις – Όλες οι ομάδες έχουμε τις ίδιες πιθανότητες» (vid)
- Νέα πρόστιμα σε εταιρείες τροφίμων για αθέμιτη κερδοφορία – Τα ποσά που καταλογίστηκαν

