Σε ιδιώτες 20 περιφερειακά αεροδρόμια με δύο διαγωνισμούς
Σε δύο πακέτα θα παραχωρηθούν τα 20 από τα 37 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, σύμφωνα με το μοντέλο ιδιωτικοποίησης που αποφάσισε το ΤΑΙΠΕΔ. Σε καθεμιά από τις δύο ομάδες θα συμπεριληφθούν δύο-τρία αεροδρόμια με σημαντική κίνηση. Έτσι, η πρώτη ομάδα θα περιλαμβάνει τα αεροδρόμια της Ρόδου και της Κω και η δεύτερη της Θεσσαλονίκης, των Χανίων και της Κέρκυρας. Παράλληλα το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε την έναρξη της διαδικασίας παραχώρησης του παραθαλάσσιου ακινήτου έκτασης 261 στρεμμάτων στον Αγιο Ιωάννη Σιθωνίας στη Χαλκιδική.
Σε δύο πακέτα θα παραχωρηθούν τα 20 από τα 37 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, σύμφωνα με το μοντέλο ιδιωτικοποίησης που αποφάσισε το ΤΑΙΠΕΔ.
Σε καθεμιά από τις δύο ομάδες θα συμπεριληφθούν δύο-τρία αεροδρόμια με σημαντική κίνηση. Έτσι, η πρώτη ομάδα θα περιλαμβάνει τα αεροδρόμια της Ρόδου και της Κω και η δεύτερη εκείνα της Θεσσαλονίκης, των Χανίων και της Κέρκυρας, σύμφωνα με Τα Νέα.
Τα 20 που πρόκειται να παραχωρηθούν είναι τα: Ρόδου, Θεσσαλονίκης, Κω, Κέρκυρας, Χανίων, Ζακύνθου, Σαντορίνης, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σάμου, Κεφαλλονιάς, Ακτίου, Καβάλας, Σκιάθου, Αλεξανδρούπολης, Χίου, Καρπάθου, Καλαμάτας, Λήμνου, Ιωαννίνων.
Παράλληλα το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε την έναρξη της διαδικασίας παραχώρησης του παραθαλάσσιου ακινήτου έκτασης 261 στρεμμάτων στον Αγιο Ιωάννη Σιθωνίας στη Χαλκιδική. Εντός της επόμενης εβδομάδας προκηρύσσεται ο διαγωνισμός.
Από τα 261 στρέμματα της συνολικής έκτασης αξιοποιήσιμα είναι τα 200. Έχει παραλιακό μέτωπο μήκους 2 χλμ. και στόχος είναι να αξιοποιηθεί είτε για την κατασκευή μεγάλης τουριστικής μονάδας είτε για παραθεριστική κατοικία ή και τα δύο μαζί.
Εκτός από την έκταση στον Αγιο Ιωάννη, ο νέος γύρος διαγωνισμών για παραχώρηση ακινήτων προβλέπει επίσης την αξιοποίηση του κάμπινγκ και του Ξενία Παλιουρίου. Η επιφάνεια του οικοπέδου φτάνει σχεδόν τα 211 στρέμματα και περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του Ξενία και τις εγκαταστάσεις του κάμπινγκ.
Το τρίτο παραθαλάσσιο ακίνητο που θα διατεθεί με διαγωνισμό από το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται στην Ερμιόνη, στην περιοχή Σαμπάριζα επιφανείας 166 στρεμμάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διήμερη εκεχειρεία 8-9 Μαΐου κήρυξε ο Πούτιν – Την απορρίπτει ο Ζελένσκι
- Axios: Ο Ντόναλντ Τραμπ κουράστηκε με το αδιέξοδο – Είναι έτοιμος να ξεκινήσει πάλι πόλεμο
- Δημοσκόπηση: Χωρίς «φρένο» η καθοδική πορεία της ΝΔ – Ανεβασμένο το ΠΑΣΟΚ, κερδίζει πόντους το «κόμμα Τσίπρα»
- «May the Force be with you»: Γιατί γιορτάζουμε στις 4 Μαΐου τα Star Wars σε όλο τον κόσμο
- Συνελήφθησαν 22 οδηγοί σε εντατικούς ελέγχους της Τροχαίας – Οι τρεις ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ
- The Sopranos: Από τη Serie A στη Super League δύο διαιτητές και ένα σκάνδαλο… δρόμος (vids)


