Επίσκεψη Σαμαρά και επενδύσεις στο επίκεντρο κυβερνητικών επαφών στη Μόσχα
Στη Μόσχα μεταβαίνει την Τετάρτη κυβερνητικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου και τον Σεραφείμ Τσόκα, γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης. Η επίσκεψη εντάσσεται στο κυβερνητικό σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων και ανάδειξης των επιχειρηματικών ευκαιριών στην Ελλάδα, αλλά και στην προετοιμασία της προγραμματιζόμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Μόσχα.
Στη Μόσχα μεταβαίνει την Τετάρτη κυβερνητικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου και τον Σεραφείμ Τσόκα, γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης.
Τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας θα συναντηθούν με ομολόγους τους από τη ρωσική κυβέρνηση, καθώς και συμβούλους και στενούς συνεργάτες του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ευρύτερη πρωτοβουλία εντάσσεται στο κυβερνητικό σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων και ανάδειξης των επιχειρηματικών ευκαιριών στην Ελλάδα, αλλά και στην προετοιμασία της προγραμματιζόμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά στη Μόσχα.
Μεταξύ των συνομιλητών της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι οι Γιούρι Ουσακόφ, βοηθός του Ρώσου προέδρου για διεθνή θέματα, Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του Β.Πούτιν, Βλαντίμιρ Τιτόφ, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και Αλεξέι Πουσκόφ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της Κάτω Βουλής κ.ά.
Για την προώθηση των επιχειρηματικών-επενδυτικών σχεδίων και την ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών θα υπάρξει ειδική συνάντηση με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα