Μπορεί το καλοκαιράκι να μην ήρθε ακόμα, αλλά είναι κοντά. Πριν λοιπόν ξεχυθείτε στα μαγαζιά, ή πριν ξεφυλλίσετε τα περιοδικά, που ήδη σας ενημερώνουν για τις τάσεις του “απόλυτου” ρούχου για τις πλαζ, δείτε τις γυναίκες μύθους, που φόρεσαν μαγιό που έμειναν στην ιστορία.
Μέριλιν Μονρόε
Το απόλυτο θηλυκό στη δεκαετία του ’50, λάνσαρε τη θηλυκότητα, και ξύπνησε μέσα μας την “Εύα” που όλες κρύβουμε.
Στην περίφημη και κλασική πλεον ταινία “Μερικοί το προτιμούν καυτό”, ήταν ιδανική στο ρόλο της απογοητευμένης από την αγάπη τραγουδίστριας…δίπλα σε δυο έξοχους ηθοποιούς, τον Τόνι Κέρτις και τον Τζακ Λέμον.

Μπο Ντέρεκ

Η Μπο Ντέρεκ (το τέλειο 10) ή αλλιώς Mary Cathleen Collins ξεκίνησε την καριέρα της στις πασαρέλες.

Το “10” ήταν η ταινία σταθμός, που την έκανε πλατιά γνωστή στο ρόλο της Jenny Hanley, δίπλα στον αξέχαστο Ντάντλεϊ Μούρ. Το μοντέλο συγκλόνισε το κοινό με το μαγιό της, αλλά και το χτένισμά της.

Farrah Fawcett

Η μια από τους διάσημους “Άγγελους του Τσάρλι”. Στις 21 Μαρτίου του 1976 προβλήθηκε στην αμερικάνικη τηλεόραση η τηλεταινία «Charlie’s Angels», με πρωταγωνίστρια την ίδια, την Τζάκλιν Σμιθ και την Κέιτ Τζάκσον, στους ρόλους τριών ιδιωτικών ντετέκτιβ.

Ήταν το ένα από τα θηλυκά της θρυλικής σειράς “Άγγελοι του Τσάρλι”. Η απρόσμενη επιτυχία της ταινίας ώθησε τον μεγαλοπαραγωγό Ααρον Σπέλινγκ να τη μετατρέψει σε σήριαλ.
Η περιβόητη αφίσα της σειράς «Οι Άγγελοι του Τσάρλι» πούλησε πάνω από 12 εκατομμύρια αντίτυπα στον κόσμο. Το 2006 η ζωή έπαψε να της χαμογελά. Σ’ ένα ιατρικό έλεγχο ρουτίνας διαγνώστηκε ότι πάσχει από καρκίνο του παχέως εντέρου. Έφυγε στις 25 Ιουνίου του 2009.
Η περιπέτεια της υγείας της έγινε ντοκιμαντέρ με τίτλο Farah’s story το οποίο ήταν υποψήφιο για ΕΜΜΥ.

Barbie

Η πρώτη έκδοση της Barbie κυκλοφόρησε το 1964 και πούλησε περίπου 350.000 κούκλες. Η διάσημη κούκλα φορούσε ένα ζεβρέ ασπρόμαυρο μαγιό!

Και ποιά από εμάς ή από τις μικρές κοπελίτσες όλου του κόσμου δεν έχουν κρατήσει στα χέρια τους μια κουκλίτσα Barbie. Πέσαμε στα πατώματα, κλαίγαμε νύχτα-μέρα, κρατάγαμε μούρη ή αρχίζαμε απεργία πείνας για να την αποκτήσουμε.

Τζένη Καρέζη
(Τζένη – Τζένη)

Με μαγιό η Τζένη Κρέζη στη σπηλιά όπου έγινε το γύρισμα του “Τζένη-Τζένη” στο νησί των Σπετσών.

Σκηνή από τη πολύ μεγάλη επιτυχία της ταινίας του Ντίνου Δημόπουλου “Τζένη-Τζένη”, όπου σαν φοιτήτρια φιλολογίας η Τζένη Σκούταρη, η υπέροχη ηθοποιός λάνσαρε όχι μόνο το μοδάτο μαγιό της εποχής, που φοριέται ακόμα και σήμερα, αλλά και τα λοιπά αξεσουάρ του, όπως καπέλο και καφτάνι. Από την επόμενη της προβολής της ταινίας, που γυρίστηκε στις Σπέτσες, το συγκεκριμένο σχέδιο μαγιού έκανε θραύση εμπορικά.

Αλίκη Βουγιουκλάκη
“Το Δόλωμα”


Το μαγιό που φορούσε η αείμνηστη Αλίκη, ήταν ένα παιχιδιάρικο μαγιό, με δαντελίτσες και φρου-φρου, τύπου Μπε-Μπε.
Η Αλίκη ήταν το δόλωμα μιας σπείρας χαρτοκλεφτών (του Αλέκου Αλεξανδράκη και του Ντίνου Ηλιόπουλου). Για να προσελκύσουν τα υποψήφια θύματα, η Αλίκη αποδείχτηκε το πιο τέλειο “δόλωμα” με το super μαγιό.

Ursula Andress & Halle Berry
Οι “Δυο αναδυόμενες Αφροδίτες” του 007


Και ποιός δεν θυμάται την «αναδυομένη» Αφροδίτη, τη σεξοβόμβα Ούρσουλα να βγαίνει από τη θάλασσα, με το κατάλευκο μπικίνι, που άφησε εποχή. Και βέβαια η νεώτερη Χάλι δεν μπόρεσε να αντισταθεί και έβαλε και εκείνη το μαγιό της. Υπέροχη βέβαια και η ίδια χάρμα οφθαλμών.

Ζωή Λάσκαρη
“Κορίτσια για Φίλημα”

Η Ζωή Λάσκαρη ήταν μια από τις μεγαλύτερες ντίβες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

Δίχως άλλο αποτελεί το τρελό και κρυφό απωθημένο εκατομμυρίων ανδρών στην Ελλάδα. Σε ρόλους της δυναμικής αλλά και μοιραίας γυναίκας, υπήρξε σύμβολο τους sex, της φινέτσας αλλά και της ανεπιτήδευτης γοητείας. Μια femme fatale χωρίς προηγούμενο!.
Στην ταινία “Κορίτσια για φίλημα”, ερμηνεύοντας το ρόλο ενός μοντέλου, την απολαύσαμε στη σκηνή που πόζαρε για τη φωτογράφηση (έπαιζε το ρόλο του μοντέλου), σε τρισδιάστατη εικόνα, με μαγιό σε πολλά χρώματα, σκηνή που ήταν πρωτοποριακή και σαν ιδέα αλλά και σαν τεχνολογία και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά από τη Φίνος Φιλμ.

Ευα Χατζηαργυροπούλου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ψυχαγωγία

Ο Νετανιάχου ζήτησε από τον Τραμπ νέα μεγάλη επίθεση κατά του Ιράν – «Δεν έχουμε άλλη επιλογή», του είπε

Στη συνάντηση που είχε ο Νετανιάχου με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, φέρεται ότι προσπάθησε να τον πείσει για νέα στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν. Με στόχο πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Σύνταξη

«Το ΕΣΥ κινείται πλέον στη σωστή κατεύθυνση», λέει ο Μητσοτάκης – Επισκέφθηκε Νοσοκομείο χωρίς γιατρούς στη Λέρο, σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ

Για τη μεγαλύτερη παρέμβαση στις υποδομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας «από συστάσεώς του» έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Λέρο, με τον Γιώργο Νικητιάδη του ΠΑΣΟΚ να απαντά πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός περιγράφουν μία πραγματικότητα «από άλλον πλανήτη»

Σύνταξη

Πυκνώνουν οι αιχμηρές παρεμβάσεις βουλευτών της ΝΔ – Νέα ερώτηση Χρυσομάλλη προς την κυβέρνηση

Νέα ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτου Χρυσομάλλη προς τους υπουργούς Κυρ. Πιερρακάκη, Στ. Παπασταύρου και Λ. Μενδώνη, προστίθεται στις επικριτικές παρεμβάσεις και τις αιχμηρές ερωτήσεις «γαλάζιων» βουλευτών που πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα.

Γιάννης Μπασκάκης
Γιάννης Μπασκάκης

Εγκεφαλικά νεκρό 4χρονο παιδί στην Κύπρο – «Ποιος θα φέρει το μωρό πίσω;» λέει η μητέρα

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας της Κύπρου διερευνά καταγγελία, η οποία αφορά 4χρονο παιδί. Η μητέρα καταγγέλλει κωλυσιεργία των γιατρών με αποτέλεσμα το παιδί να είναι σήμερα εγκεφαλικά νεκρό.

Σοφοκλής Αρχοντάκης
Σοφοκλής Αρχοντάκης

Usher: Σάλος μετά από αποπομπή θαυμάστριας από συναυλία του – Η απάντησή της

Ένα από τα πιο αμήχανα στιγμιότυπα της περιοδείας των Usher και Κρις Μπράουν εκτυλίχθηκε στο Νάσβιλ, όταν μια θαυμάστρια απομακρύνθηκε από τη σκηνή επειδή δεν ανταποκρίθηκε στο ερωτικό κάλεσμα του

Σύνταξη

Αλ. Τσίπρας: «Σχέδιο Αριστοτέλης» για ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο» με την Τοπική Αυτοδιοίκηση – «Σχεδιάζουμε την Ελλάδα από κάτω προς τα πάνω»

Το «Σχέδιο Αριστοτέλης», που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, αποτελεί μια ριζοσπαστική πρόταση για τη διοικητική ανασυγκρότηση της Ελλάδας με στόχο τη μετάβαση από ένα συγκεντρωτικό μοντέλο σε μια πραγματική αποκέντρωση. Τα έξι χαρακτηριστικά του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη και οι πέντε πυλώνες της πρότασης.

Στράτος Ιωακείμ
Στράτος Ιωακείμ
Όλες οι Ειδήσεις