Συνεδρίασε σήμερα, Παρασκευή, το Euro Working Group και ενέκρινε την καταβολή της δόσης του Φεβρουαρίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ, προς την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Συνεδρίασε σήμερα, Παρασκευή, το Euro Working Group και ενέκρινε την καταβολή της δόσης του Φεβρουαρίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ, προς την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Η δόση αναμένεται να κατατεθεί στον Ειδικό Λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδας τις αμέσως επόμενες ημέρες μετά από την τυπική πλέον έγκριση από το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.
Σειρά έχει τώρα η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, τα οποία έρχονται στην Αθήνα το Σαββατοκύριακ.
Από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν τον έλεγχο για την τήρηση των προαπαιτούμενων ενεργειών για την (εγκεκριμένη σε πολιτικό επίπεδο) δόση του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ επίσης, και κυρίως για τη δόση του β’ τριμήνου του 2013, ύψους 6 δισ. ευρώ.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.