Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μισό εκατομμύριο συνταξιούχοι χωρίς ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ

Μισό εκατομμύριο συνταξιούχοι χωρίς ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ

Κατεπείγουσα επιστολή απέστειλε την Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, προς όλους τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων. Στην επιστολή, ο υπουργός ζητεί να επισπεύσουν τη διασταύρωση των αριθμών ΑΜΚΑ και ΑΦΜ των συνταξιούχων τους, καθώς και να προβούν σε επανυπολογισμό των συντάξεων, εφαρμόζοντας όλους τους νόμους που δεν είχαν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα.

Κατεπείγουσα επιστολή απέστειλε την Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, προς όλους τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων.

Στην επιστολή, ο υπουργός ζητεί να επισπεύσουν τη διασταύρωση των αριθμών ΑΜΚΑ και ΑΦΜ των συνταξιούχων τους, καθώς και να προβούν σε επανυπολογισμό των συντάξεων, εφαρμόζοντας όλους τους νόμους που δεν είχαν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα.

Ο υπουργός σημειώνει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 189.714 περιπτώσεις συνταξιούχων που δεν έχουν δηλώσει στο Ταμείο τους τον ΑΦΜ, όπως και 307.473 περιπτώσεις που δεν έχει δηλωθεί ο ΑΜΚΑ.

Με την ολοκλήρωση των στοιχείων αυτών θα είναι ευκολότερη η δυνατότητα διενέργειας διασταυρώσεων των στοιχείων μεταξύ της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων.

«Με το νόμο που καταθέτουμε στην Βουλή, όχι μόνο νοικοκυρεύουμε το ασφαλιστικό σύστημα αλλά απέχουμε ελάχιστα από το να έχουμε ένα από τα καλύτερα συστήματα παρακολούθησης και ελέγχου συντάξεων στην Ευρώπη. Και αυτό χωρίς να δαπανήσουμε ούτε 1 ευρώ από τον έλληνα φορολογούμενο. Μόνο με την θέληση μας», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.

«Ωστόσο, είναι κρίμα μία δουλειά που έχουμε ξεκινήσει μαζί με τους διοικητές των ταμείων και τους υπαλλήλους και σχεδόν ολοκληρώνεται, να μην φτάσει στο τέλος της. Γι’ αυτό ζητάω να καταβάλλουμε όλες τις δυνάμεις μας για την επίτευξη και αυτού του εθνικού στόχου. Γιατί πολύ απλά, μπορούμε», προσέθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024