Επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων μελετά η Κεντρική Τράπεζα Ιαπωνίας
Η απόδοση του πενταετούς κρατικού ομολόγου της Ιαπωνίας υποχώρησε σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ στο 0,130% μετά την αποκάλυψη από την Τράπεζα της Ιαπωνίας (BOJ) ότι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας είχαν συζητήσει την αγορά μακροχρόνιου δημόσιου χρέους. Η ανακοίνωση ότι εξετάζεται επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων πέρα της τριετίας οδήγησε στην αύξηση της τιμής του πενταετούς ομολόγου του ιαπωνικού Δημοσίου.
Η απόδοση του πενταετούς κρατικού ομολόγου της Ιαπωνίας υποχώρησε σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ στο 0,130% μετά την αποκάλυψη από την Τράπεζα της Ιαπωνίας (BOJ) ότι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας είχαν συζητήσει την αγορά μακροχρόνιου δημόσιου χρέους.
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας αγοράζει κυβερνητικά ομόλογα με λήξη έως τρία χρόνια, καθώς και άλλα περιουσιακά στοιχεία, όπως εταιρικά ομόλογα, προκειμένου να διοχετεύσει ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.
Η ανακοίνωση ότι εξετάζεται επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων πέρα της τριετίας οδήγησε στην αύξηση της τιμής του πενταετούς ομολόγου του ιαπωνικού Δημοσίου.
Με άνοδο 0,84% έκλεισε σήμερα, Τετάρτη, το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 95,94 μονάδες, (+0,84%) και έκλεισε στις 11.468,28 μονάδες. Ο δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 1,05%, με κέρδη 10.09 μονάδων και διαμορφώθηκε στις 973,70 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανία: 12 νεκροί από μεγάλη δασική φωτιά – Βρέθηκαν καμένοι στα αυτοκίνητά τους
- Βάγια Νέστορα: Σε εξέλιξη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής – Τρεις συλλήψεις
- Κάποιοι ξεχνάνε τι ήταν το ΠΑΣΟΚ και γιατί μπόρεσε να αλλάξει τη χώρα
- Αϊζέα Κάνααν σχολίασε τον Παναθηναϊκό
- Πώς η Ευρώπη κατάφερε να κάνει τα περισσότερα ύδατα κολύμβησης της «εξαιρετικά»
- Το καλοκαίρι ξεκινά από το ταξίδι: Η Κρήτη σε καλεί και η ANEK LINES σε βάζει… εν πλω σε mood διακοπών
- Λεπέν και Φάρατζ: Βαθιά μέσα σε σκάνδαλα διαφθοράς, προσπαθούν να σωθούν επικαλούμενοι «κυνήγι μαγισσών»
- Ο «Αρσέν Λουπέν» γυρίζει την Αττική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442