Επανατοποθετούνται στο Δημόσιο 2.000 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα
Επιστρέφουν στο Δημόσιο 2.000 υπάλληλοι που βρίσκονται από τον Νοέμβριο σε διαθεσιμότητα, καθώς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται εντός της ημέρας να ανακοινώσει τις κενές θέσεις στις οποίες θα μπορέσουν να τοποθετηθούν οι υπάλληλοι αυτοί. Οι θέσεις αυτές προέκυψαν με βάση τα αιτήματα που έστειλαν οι φορείς για ελλείψεις προσωπικού.
Επιστρέφουν στο Δημόσιο 2.000 υπάλληλοι που βρίσκονται από τον Νοέμβριο σε διαθεσιμότητα, καθώς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται εντός της ημέρας να ανακοινώσει τις κενές θέσεις στις οποίες θα μπορέσουν να τοποθετηθούν οι υπάλληλοι αυτοί.
Οι θέσεις αυτές προέκυψαν με βάση τα αιτήματα που έστειλαν οι φορείς για ελλείψεις προσωπικού.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, πρόκειται για περίπου 2.000 θέσεις σε ολόκληρο το φάσμα του δημόσιου τομέα, οι οποίες αναμένονται να καλυφθούν από τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διοικητικών καθηκόντων που πέρασαν στο καθεστώς διαθεσιμότητας λόγω κατάργησης των θέσεών τους.
Βάσει των ρυθμίσεων, μόλις ανακοινωθούν οι κενές θέσεις και σε διάστημα 20 ημερών οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις στις οποίες θα δηλώνουν την προτίμησή τους για τους φορείς που κατά προτεραιότητα επιθυμούν να μεταφερθούν.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).