Πολύ σκληρός για να πεθάνει (No5): 132 αυτοκίνητα “πεθαίνουν” σε μία σκηνή
Το σκορ καταστροφής αυτοκινήτων στην πέμπτη ταινία της σειράς, Die Hard, ανέρχεται, συνολικά σε 650 αυτοκίνητα μεταξύ των οποίων μπόλικες Mercedes-Benz καθώς η γερμανική φίρμα είναι χορηγός οχημάτων αλλά και μία πραγματική Lamborghini.
Ο Bruce Willis εξακολουθεί να είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει, ανεξαρτήτως χρονικού προσδιορισμού, μια ικανότητά του που φαίνεται να είναι αντιστρόφως ανάλογη με τα αυτοκίνητα που συμπρωταγωνιστούν στην πέμπτη ταινία της σειράς, με τίτλο «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει Σήμερα» (Α Good Day to Die Hard).
Για τις ανάγκες της ταινίας, λοιπόν, όπως αποκάλυψε ο σκηνοθέτης, John Moore, 132 από τα αυτοκίνητα που «συμμετείχαν» καταστράφηκαν ολοσχερώς χωρίς να επιδέχονται επισκευή, ενώ άλλα 518, θα χρειαστούν πολλές ημέρες στο συνεργείο, πριν ξαναπατήσουν στους τέσσερις τροχούς τους, μεταξύ των οποίων και μία Lamborghini.
“Με το Die Hard το όλο θέμα δεν είναι μόνο η δράση αλλά και το πόσο προκλητική είναι αυτή. Κάπως έτσι βρίσκεσαι να περνάς πάνω από μία Lamborghini. Μια πραγματική Lamborghini. Και ναι με πληγώνει αυτό. Είμαι φανατικός των αυτοκινήτων”, συμπληρώνει ο σκηνοθέτης, σε μια απόπειρα να δικαιολογηθεί.
Αυτοκίνητα καταστρέφονται με διάφορους πιθανούς και απίθανους τρόπους σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, ωστόσο υπάρχει μια σκηνή καταδίωξης στους δρόμους της Μόσχας η οποία ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Ο απολογισμός είναι 132 αυτοκίνητα πλήρως κατεστραμμένα, ενώ το κόστος της αλληλουχίας σκηνών ανήλθε, κυρίως λόγω των κατεστραμμένων αυτοκινήτων, στα 11 εκατομμύρια δολάρια.
Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι στο προαναφερθέν κόστος-απολογισμό δεν υπολογίζονται τα αυτοκίνητα που φέρουν το σήμα της Mercedes-Benz, καθώς η γερμανική φίρμα συγκαταλέγεται στους χορηγούς της ταινίας, παραχωρώντας -όπως αποκαλύπτουν οι υπεύθυνοι για τα γυρίσματα των σκηνών- τρία με τέσσερα αυτοκίνητα από κάθε μοντέλο της που εμφανίζεται στην ταινία.
Κάπως έτσι, σε βέβαιο θάνατο και με ποικίλους όσο και ευφάνταστους τρόπους -υπάρχει μία Mercedes-Benz που πέφτει από γερανό- οδηγούνται καμιά εικοσαριά, C-Class, G-Class, Sprinter αλλά και Zetros και Unimog.
auto.in.gr
- Παίκτης του Ολυμπιακού ο Ζοέλ Ρόκα! (pic)
- Προστατευόμενο είδος ο Έλληνας τουρίστας – Μόνο το 10% των διανυκτερεύσεων από ημεδαπούς
- «Η Νταϊάνα θα ήταν συντετριμμένη»: Αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα σε Γουίλιαμ και Χάρι – «Τέσσερα χρόνια ξένοι»
- Βενεζουέλα: Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί των σεισμών του Ιουνίου
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Άγιαξ στο πιο δυνατό έως τώρα φιλικό του
- ΗΠΑ και Ιράν «δοκιμάζουν» τα όρια της κλιμάκωσης: Πλήγματα σε ιρανικές υποδομές και επιθέσεις σε βάσεις στον Κόλπο


