Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αγαπάς την τηλεόραση; Το σπέρμα σου καθόλου

Αγαπάς την τηλεόραση; Το σπέρμα σου καθόλου

Οι άντρες που κάνουν καθιστική ζωή έχουν φτωχή παραγωγή σπερματοζωαρίων, υποστηρίζει νέα έρευνα.

Από: Ζαχαρία Πηνελόπη

Οι άντρες που κάνουν καθιστική ζωή έχουν φτωχή παραγωγή σπερματοζωαρίων, υποστηρίζει νέα έρευνα.

Όπως δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «BritishJournalofSportsMedicine», οι άντρες που βλέπουν τηλεόραση 20 ώρες την εβδομάδα, έχουν μειωμένη γονιμότητα κατά 50%, σε αντίθεση με όσους αθλούνται.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές από τηΣχολή Δημόσιας Υγείαςτου Χάρβαρντ μελέτησαν 200 περίπου φοιτητές, ηλικίας 18-22 ετών, για ένα διάστημα μίας εβδομάδας. Παρατήρησαν, λοιπόν, ότι όσοι από αυτούς ακολουθούσαν μέτριας ή πιο έντονης μορφής άσκηση (π.χ. τζόγκιγκ, ποδηλασία, κολύμβηση) για 15 ή περισσότερες ώρες την εβδομάδα, είχαν κατά μέσο όρο 73% υψηλότερη συγκέντρωση σπερματοζωαρίων, συγκριτικά με όσους γυμνάζονταν λιγότερο από 5 ώρες την εβδομάδα. Η ήπια άσκηση, ωστόσο, δεν φάνηκε να έχει κάποια επίδραση στο σπέρμα.

Επιπλέον, διαπίστωσαν ότι όσοι βρίσκονταν καθηλωμένοι στην τηλεόραση για 20 ή περισσότερες ώρες την εβδομάδα, είχαν κατά 44% χαμηλότερη συγκέντρωση σπερματοζωαρίων συγκριτικά με όσους έβλεπαν λίγη τηλεόραση.

Σύμφωνα με τοΧόρχε Τσαβάρο, επίκουρο καθηγητή Διατροφολογίας και Επιδημιολογίας,«η σωματική δραστηριότητα αυξάνει την έκθεση του οργανισμού σε αντιοξειδωτικά ένζυμα, γεγονός που με τη σειρά του αυξάνει τη συγκέντρωση των σπερματοζωαρίων». Και συμπληρώνει: «Στον αντίποδα, η αδράνεια σχετίζεται με υψηλά επίπεδα οξειδωτικού στρες, τα οποία συνδέονται με χαμηλή παραγωγή σπερματοζωαρίων».

imommy

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024