Τους τουλάχιστον 31 νεκρούς φτάνει ο απολογισμός ποδοπατήματος σε σταθμό τρένου στη βόρεια Ινδία, στην περιοχή που εκατομμύρια προσκυνητές έχουν συρρεύσει για την γιορτή του Κουμπ Μέλα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πανικός ξέσπασε όταν τμήμα χαμηλής γέφυρας κατέρρευσε, αναγκάζοντας το πλήθος να τρέξει γρήγορα στις εξόδους.

Τους τουλάχιστον 31 νεκρούς φτάνει ο απολογισμός ποδοπατήματος σε σταθμό τρένου στη βόρεια Ινδία, στην περιοχή που εκατομμύρια προσκυνητές έχουν συρρεύσει για την γιορτή του Κουμπ Μέλα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πανικός ξέσπασε όταν τμήμα χαμηλής γέφυρας κατέρρευσε στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Αλαχαμπάντ.

Το πλήθος αναγκάστηκε να τρέξει γρήγορα στις εξόδους, αλλά στο χάος που επικράτησε σκοτώθηκαν δεκάδες.

To Αλαχαμπάντ, στη συμβολή του Γάγγη και του Γιαμούνα, είναι φέτος το επίκεντρο του Κουμπ Μέλα, της μεγαλύτερης θρησκευτικής συνάθροισης του ινδουιστικού κόσμου. Ο τεράστιος αριθμός των προσκυνητών συνιστά φυσικά τεράστια πρόκληση για τις υποδομές της πόλης.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του κεντρικού νοσοκομείου του Αλαχαμπάντ, στο πολύνεκρο περιστατικό του σταθμού σκοτώθηκαν κυρίως προσκυνητές. Οι 23 από τα θύματα ήταν γυναίκες, ενώ πλάνα που μεραδόθηκαν στην ινδική τηλεόραση δείχνουν σκηνές χάους, στις οποίες το πλήθος προσπαθεί να απομακρυνθεί ενώ η αστυνομία προσπαθεί να επιβάλει την τάξη.

Ωστόσο, αρκετοί συγγενείς των θυμάτων κατηγορούν την αστυνομία πως ενέτεινε τον πανικό, κάνοντας χρήση γκλομπ για να απομακρύνει το πλήθος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr