Αντίθετοι οι κυβερνητικοί εταίροι στην αλλαγή του νόμου για τις απεργίες
Την αντίθεσή τους εξέφρασαν οι κυβερνητικοί εταίροι, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, στα σενάρια αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου, που περιλαμβάνει ρύθμιση - «φρένο» για τις απεργίες. «Ο κ. Βρούτσης όπως και άλλοι υπουργοί, στελέχη της ΝΔ, θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν προωθούν το πρόγραμμα του κόμματός τους, αλλά το πρόγραμμα της κυβέρνησης συνεργασίας. Καμία συνεννόηση δεν έχει γίνει για αλλαγή του Ν1264/82 και η συζήτηση αυτή δεν μας βρίσκει σύμφωνους» επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ. Ανάλογη επισήμανση προηγήθηκε από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ. Η κυβέρνηση συνεχίζει στον αυταρχικό κατήφορό της, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ.
Την αντίθεσή τους εξέφρασαν οι κυβερνητικοί εταίροι, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, στα σενάρια αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου, που περιλαμβάνει ρύθμιση – «φρένο» για τις απεργίες.
«Ο κ. Βρούτσης όπως και άλλοι υπουργοί, στελέχη της ΝΔ, θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν προωθούν το πρόγραμμα του κόμματός τους, αλλά το πρόγραμμα της κυβέρνησης συνεργασίας. Καμία συνεννόηση δεν έχει γίνει για αλλαγή του Ν1264/82 και η συζήτηση αυτή δεν μας βρίσκει σύμφωνους» επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ.
Ανάλογη επισήμανση προηγήθηκε και από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, που αναρωτιέται: «Από ποια προγραμματική συμφωνία, από ποιες προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αντλεί το δικαίωμα ο υπουργός Εργασίας για να ανοίξει συζήτηση για τροποποίηση του συνδικαλιστικού νόμου;»
- Η αντίδραση της ΔΗΜΑΡ στα σενάρια για αλλαγή του νόμου
- ΣΥΡΙΖΑ: Συνέχεια στον αυταρχικό κατήφορο
- Νόμο – «φρένο» στις απεργίες ετοιμάζει η κυβέρνηση
- Έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ
Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φ.Γεννηματά έχει ως εξής:
«Ο κ. Βρούτσης όπως και άλλοι υπουργοί, στελέχη της ΝΔ, θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν προωθούν το πρόγραμμα του κόμματός τους, αλλά το πρόγραμμα της κυβέρνησης συνεργασίας. Καμία συνεννόηση δεν έχει γίνει για αλλαγή του Ν1264/82 και η συζήτηση αυτή δεν μας βρίσκει σύμφωνους.
»Ιδιαίτερα σήμερα μια τέτοια ενέργεια μπορεί να ερμηνευθεί ως τιμωρητικού χαρακτήρα κίνηση απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων και να οδηγήσει σε όξυνση την ώρα που η χώρα χρειάζεται συνεννόηση και κοινή προσπάθεια.
»Είναι γνωστή η διαφωνία μας με ακραίες λογικές και πρακτικές που εκφράζονται από ορισμένους στα συνδικάτα. Υπάρχουν όμωςη ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥκαι πολλέςάλλεςφωνές του υπεύθυνου διαλόγου και διεκδίκησης στο συνδικαλιστικό κίνημα. Και σε αυτούς πρέπει να απευθυνθούμε.
»Η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε ένα νηφάλιο και ειλικρινή διάλογο με τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους εξηγώντας τις πολιτικές της, αναζητώντας λύσεις μέσα στις δυνατότητες της οικονομίας και ζητώντας συνέργεια και στήριξη στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση.
»Οι σχεδιασμοί για νομοθετικές παρεμβάσεις δεν προσφέρουν, πρέπει να εγκαταλειφθούν».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τι λένε στη Ρουμανία για Λουτσέσκου – «Τον θέλουμε στη Στεάουα, ίσως να μην συνεχίσει στον ΠΑΟΚ»
- Οι αρκούδες φτάνουν στις αυλές – Το κράτος που φτάνει;
- Θάβεται η υπόθεση των υποκλοπών στο αρχείο – Τι αποφάσισε ο Άρειος Πάγος
- Πύρρος Δήμας: Κάνει προπόνηση με την κόρη του – To video με τον ενθουσιασμό του
- Χάος σε αγώνα μποξ στην Τουρκία: Θεατές μπήκαν στο ρινγκ και ξυλοκόπησαν Ρώσο πυγμάχο (vids)
- Τσίπρας: Το μεγάλο κόλπο που θα κοστίσει ακριβότερα και από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Βαρδακαστάνης για εκλογές: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να διεκδικήσει την πρώτη θέση
- Ουκρανία: Δέκα τραυματίες και πλήγματα σε υποδομές στην Οδησσό από επίθεση ρωσικών drones
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442