Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ματς κλειδί για την παραμονή το Βριλήσσια - Παναθηναϊκός

Ματς κλειδί για την παραμονή το Βριλήσσια – Παναθηναϊκός

Έξι αγωνιστικές απέμειναν για το τέλος της κανονικής περιόδου της Α1 Γυναικών και τα παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμα τόσο στην κορυφή, αλλά κυρίως στην ουρά της βαθμολογίας. Εξ αυτών κρισιμότερο είναι το Βριλήσσια - Παναθηναϊκός που χαρακτηρίζεται «κλειδί» για την παραμονή.

Έξι αγωνιστικές απέμειναν για το τέλος της κανονικής περιόδου της Α1 Γυναικών και τα παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμα τόσο στην κορυφή, αλλά κυρίως στην ουρά της βαθμολογίας. Εξ αυτών κρισιμότερο είναι το Βριλήσσια – Παναθηναϊκός που χαρακτηρίζεται «κλειδί» για την παραμονή.

Ηρακλής Κηφισιάς – ΔΑΣ Ωραιοκάστρου
Χωρίς την Σιμόνε Ντε Σόουζα και με αμφίβολη την Κατερίνα Γιώτα θα παραταχθεί ο Ηρακλής Κηφισιάς στον αγώνα με το ΔΑΣΩ όπου ο Γιάννης Λάιος θέλει να δει την ομάδα του να: «… συνεχίζει στον καλό ρυθμό που έχουμε ξαναβρεί. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί κι ο στόχος μας ανεξαρτήτως του αντιπάλου είναι να παίζουμε καλό βόλεϊ».

Με μια απουσία θα ταξιδέψει και το ΔΑΣΩ στην Αθήνα αφού η Χιντά δεν είναι ακόμη έτοιμη. «Παίζουμε με μία από τις διεκδικήτριες του τίτλου, μία ομάδα που το τελευταίο διάστημα δείχνει μεγάλη σοβαρότητα και καθαρίζει εύκολα τα παιχνίδια της. Η αποστολή μας είναι δύσκολη, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και κυρίως για να παίξουμε καλό βόλεϊ», τόνισε ο κ. Ορφανός.

Μακεδόνες – Ολυμπιακός
Διαφορετικοί οι στόχοι των δύο ομάδων, με τις γηπεδούχες να παλεύουν για τη σωτηρία και τις ερυθρόλευκες να βρίσκονται στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Οι Μακεδόνες μετρούν δύο ήττες στην έδρα τους στα παιχνίδια με Ηρακλή Κηφισιάς, ΑΕΚ κι όπως παραδέχθηκε ο Μανώλης Σκουληκάρης: «Εντός έδρας έχουμε τη δυνατότητα να χτυπήσουμε τους πάντες. Βέβαια υπάρχει διαφορά δυναμικότητας με τον Ολυμπιακό, αλλά αν ο αντίπαλος μας δώσει το δικαίωμα δεν θα αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη γιατί κάθε βαθμός είναι σημαντικός».

Τόσο οι Μακεδόνες όσο κι ο Ολυμπιακός δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τον κ. Σωτήρχο να σημειώνει από την πλευρά του: «Θα παίξουμε σε μία δύσκολη έδρα κόντρα σε μία ομάδα που παλεύει για τη σωτηρία της. Είναι δύο παράμετροι που κάνουν τον αγώνα με τους Μακεδόνες ιδιαιτέρως επικίνδυνο. Οπότε θα πρέπει να είμαστε δέκα φορές προσεκτικότεροι στο παιχνίδι μας, ώστε να επιστρέψουμε στη βάση μας έχοντας στις αποσκευές τους τρεις βαθμούς της καθαρής νίκης».

Βριλήσσια – Παναθηναϊκός
Ματς κλειδί στη μάχη για την παραμονή είναι αυτό μεταξύ των Βριλησσίων και του Παναθηναϊκού που βρίσκονται ισόβαθμοι στην 9η θέση με 16 βαθμούς.Τα Βριλήσσια παραμένουν χωρίς νίκη στο Β’ γύρο, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν έχει καταφέρει να επικρατήσει σε κανένα εκτός έδρας παιχνίδι από την αρχή της σεζόν.

«Ο Παναθηναϊκός έχει το αβαντάζ της νίκης του πρώτου γύρου συν του ότι έχει ενισχυθεί με την Περέζ, αλλά σίγουρα είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Δεν τελειώνει όμως τίποτα αύριο, αφού υπάρχουν συνολικά 6 παιχνίδια και με εξαίρεση το ματς με τον Ολυμπιακό όλα είναι ντέρμπι», τόνισε ο κ. Κωβαίος που έχει το πρόβλημα της Κοκλανάκη (θλάση στο Δικέφαλο).

Στις πράσινες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την πολύπειρη Ξανθή Μυλωνά να σημειώνει: «Είναι ακόμα ένα παιχνίδι-τελικός, όπως είναι όλα τα ματς για εμάς μέχρι το τέλος του δευτέρου γύρου. Τα Βριλήσσια παίζουν καλά μέσα στην έδρα τους και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα συγκεντρωμένες. Εμείς πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης».

Ανατόλια – Τράχωνες
Το Ανατόλια βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας, αλλά έχει κολλήσει στους 19 βαθμούς μετρώντας τρεις συνεχόμενες ήττες και το ματς με τους Τράχωνες, που είναι στην προτελευταία θέση (με 14 βαθμούς) είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και για τις δύο ομάδες.

Νέο πρόσωπο στο Ανατόλια θα είναι ο Γιώργος Περσιανλής, ο οποίος πήρε τη θέση του παραιτηθέντα Κώστα Παπαδόπουλου, με τον έμπειρο τεχνικό να δηλώνει: «Άγχος από την πλευρά μου δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση… Από και κει πέρα είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και θα κάνουμε την προσπάθεια για να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα βαθμολογικά οφέλη στη μάχη για την παραμονή».
Με δύο απουσίες (Κουτροπούλου, Τουρνάκη λόγω ίωσης) ταξιδεύουν οι Τράχωνες στην Θεσσαλονίκη (ενώ Ευθυμίου, Μουζάκη αντιμετώπισαν ανάλογα προβλήματα μέσα στην εβδομάδα) με τον Βαγγέλη Περόπουλο να τονίζει αρχικά:

«Η αλλαγή προπονητή στο Ανατόλια είναι κάτι που δεν μας απασχολεί» και να συμπληρώνει για το παιχνίδι: «Για τον αντίπαλο είναι ένα ματς ζωής και θανάτου, ενώ για εμάς είναι ένα ματς… ζωής, αφού έχουμε κι άλλα παιχνίδια για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο στόχο μας. Αν καταφέρουμε πάντως να κερδίσουμε, θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα».

ΑΕΚ – Μαρκόπουλο
Λίγες ημέρες μετά την μεταξύ τους αναμέτρηση για το Κύπελλο (η ΑΕΚ είχε επικρατήσει με 3-0), οι δύο ομάδες βρίσκονται ξανά αντιμέτωπες για το πρωτάθλημα.

Η πρωτοπόρος και αήττητη Ένωση (υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει απαγόρευση δηλώσεων) δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα κι ο Αποστόλης Οικονόμου θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή σύνθεση, ενώ χωρίς προβλήματα είναι και το Μαρκόπουλο με τον Γιώργο Λυκούδη να σημειώνει: «Δεν έχει καμία σχέση αυτό το ματς με το αντίστοιχο του Κυπέλλου. Το μόνο κοινό είναι η δυναμική της ΑΕΚ, αλλά πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε βελτιωμένοι, θα περιορίσουμε τα λάθη μας και θα κάνουμε γενικά καλύτερο παιχνίδι»

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο 09/02
15.00, Ζηρίνειο, Ηρακλής Κηφισιάς – ΔΑΣ Ωραιοκάστρου, Παπαστάμος – Πρέντζας, Τριανταφύλλου
17.30, Κύμινα, Μακεδόνες – Ολυμπιακός, Δανιηλίδου-Κάλλης Κ., Καραγιάννης
18.00, Βριλήσσια, Βριλήσσια – Παναθηναϊκός, Τσιμπινός-Μόσχος, Μαυρικίδης
19.00, Ανατόλια, Ανατόλια – Τράχωνες, Μπουγιούκας-Κυριακόπουλος, Στεργιόπουλος
20.30, ΑΕΚ – Μαρκόπουλο, Χανδρινός-Καπάνταης, Πολίτης
Κυριακή 10/02
Ρέθυμνο, ΟΠΕΡ – Ηρακλής, Βλαχάκης-Αγγελίδης, Γεωργόπουλο

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024