Η “αθλητικότερη” έκδοση του Range Rover εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό να πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης στο χιονισμένο τοπίο του ευρωπαϊκού Βορρά, με λιγότερο καμουφλάζ από ποτέ.

Μια προσεκτική παρατήρηση στα ακάλυπτα τμήματα, αποκαλύπτει ότι η έκδοση Sport θα πάει ένα βήμα μακρύτερα την lifestyle και επηρεασμένη από το Evoque, εμφάνιση του νέου Range Rover, με ακόμη δυναμικότερα σχεδιαστικά στοιχεία.

Έτσι, το Range Rover Sport μεταβάλλει τη σχεδίαση των φωτιστικών του σωμάτων, μπροστά και πίσω, ενώ το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για τη γραμμή οροφής που δίνει την εντύπωση μιας πιο έντονης κλίσης, ενώ καταλήγει σε αεροτομή.

Όπως και το νέο Range Rover, έτσι και η έκδοση Sport θα επωφεληθεί από τη νέα πλατφόρμα της φίρμας η οποία σε συνδυασμό με την εκτεταμένη χρήση αλουμινίου στο αμάξωμα συνέβαλε σε μια αισθητή –κατά 420 κιλά- μείωση του βάρους του βρετανικού μοντέλου.

Αυτό το στοιχείο αναμένεται να βελτιώσει συνολικά τα χαρακτηριστικά του Range Rover Sport που στην μέχρι σήμερα γνωστή έκδοσή του, βασιζόταν στην πλατφόρμα του Discovery.

Σε επίπεδο κινητήρων, δεν αναμένονται εκπλήξεις, καθώς το Sport θα υιοθετήσει την ίδια γκάμα με το νέο Range Rover, διαθέτοντας στις επιλογές του V8 βενζινοκινητήρα 5,0 λίτρων σε απλή και υπερτροφοδοτούμενη εκδοχή και πετρελαιοκινητήρες V6 με χωρητικότητα 3,0 λίτρων και V8 με χωρητικότητα 4,4 λίτρων.

AUTOMEDIA