Το θρίλερ της σχεδόν εβδομαδιαίας ομηρίας του πεντάχρονου αγοριού από ένοπλο στην Αλαμπάμα έληξε με την έφοδο της αστυνομίας στο «καταφύγιο» του απαγωγέα, απελευθερώνοντας τον μικρό και σκοτώνοντας τον 65χρονο δράστη.

Η αστυνομία ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις με τον -περικυκλωμένο εδώ και μία εβδομάδα- 65χρονο Τζίμι Λι Ντάικς, ο οποίος κρατούσε στο υπόγειο καταφύγιό του όμηρο τον πεντάχρονο, «κατέρρευσαν» το απόγευμα της Δευτέρας (ξημερώματα Τρίτης, ώρα Ελλάδας).

Θεωρώντας ότι ο πεντάχρονος διέτρεχε άμεσο κίνδυνο, η αστυνομία εισέβαλε τελικά. Προς το παρόν, δεν δίνει λεπτομέρειες για την επιχείρηση, πέραν του ότι ο μικρός απελευθερώθηκε σώος και ότι ο απαγωγέας είναι νεκρός.

Γείτονες αναφέρουν ότι άκουσαν κάτι που έμοιαζε με έκρηξη και έπειτα έναν πυροβολισμό την ώρα που γινόταν η επέμβαση.

Η υπόθεση έχει ρίξει το βάρος της στη συζήτηση για περιορισμούς στην οπλοκατοχή στις ΗΠΑ. Ο 65χρονος είχε εισβάλει την προηγούμενη εβδομάδα σε σχολικό λεωφορείο, σκότωσε τον οδηγό που προσπάθησε να προστατεύσει τα παιδιά και πήρε όμηρο τον πεντάχρονο.

Ο 65χρονος, που δεν είχε συγγενική σχέση με τον πεντάχρονο, φαίνεται πως ήθελε να πιάσει όμηρο ένα οποιοδήποτε παιδί ενώπιον δίκης που εκκρεμμούσε σε βάρος του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press