Στις 16 Φεβρουαρίου η Σύνοδος των Πρυτάνεων για το σχέδιο «Αθηνά»
Έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων των πανεπιστημίων όλης της χώρας θα πραγματοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου, με θέμα το σχέδιο «Αθηνά» και τις ανατροπές που φέρνει στον χάρτη των Ιδρυμάτων ανά την Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, οι αντιδράσεις των εκπροσώπων των ΤΕΙ επιμένουν αμείωτες.
Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, με θέμα το σχέδιο «Αθηνά», είχαν οι πρύτανεις των πέντε πανεπιστημίων της Αττικής- Οικονομικό, Πειραιώς, Πάντειο, Γεωπονικό και Χαροκόπειο-, τα οποία ομοσπονδοποιούνται.
Στο πλαίσιο της συζήτησής τους, οι πέντε πρύτανεις επισήμαναν συγκεκριμένα τεχνικά προβλήματα του σχεδίου «Αθηνά», ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και σε οικονομικά και θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ιδρύματά τους.
Οι πρύτανεις όλων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας θα συναντηθούν στις 16 Φεβρουαρίου, οπότε και θα συζητήσουν για το σχέδιο «Αθηνά», κατά τη διάρκεια της έκτακτης Συνόδου τους.
Από την πλευρά των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, οι αντιδράσεις παραμένουν αμείωτες, με χαρακτηριστικές δηλώσεις των μελών του Συμβουλίου των ΤΕΙ Αθήνας περί εξαπάτησής τους από τον υπουργό Παιδείας.
Συγκεκριμένα, κατηγορούν τον υπουργό ότι «προχώρησε αιφνιδιαστικά σε ανορθόδοξες μεταφορές Τμημάτων από ΤΕΙ σε ΤΕΙ, καταργήσεις και συγχωνεύσεις Τμημάτων προς δημιουργία υπερ-τμημάτων με πολλαπλές κατευθύνσεις, δημιουργία σχολής με ένα τμήμα ή σχολή με ένα τμήμα και δύο ετερόκλητες κατευθύνσεις».
Στο ίδιο κλίμα, με κατηγορίες περί πρόχειρης συγχώνευσης, κινήθηκαν και οι ανακοινώσεις του Τμήματος Μηχανικών και Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του οποίου προβλέπεται η απορρόφηση από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος, εντός των προσεχών ημερών, θα συναντήσει εκπροσώπους των ΤΕΙ όλης της χώρας.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων