Διαδήλωση παραγωγών λαϊκών αγορών την Τετάρτη στο υπουργείο Γεωργίας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν το πρωί της Τετάρτης στο υπουργείο Γεωργίας, στην πλατεία Βάθη, οι παραγωγοί-πωλητές αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές, διεκδικώντας μείωση του κόστους παραγωγής. Το μεσημέρι, οι αγρότες που συμμετέχουν στα μπλόκα της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτοσυνδικαλιστικού Ζητήματος θα αρχίσουν να διακόπτουν για μία ώρα την κυκλοφορία στην Εγνατία ή σε άλλους επαρχιακούς δρόμους.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν το πρωί της Τετάρτης στο υπουργείο Γεωργίας, στην πλατεία Βάθη, οι παραγωγοί-πωλητές αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές, διεκδικώντας μείωση του κόστους παραγωγής.
Οι παραγωγοί διεκδικούν, μεταξύ άλλων, μείωση της τιμής στο πετρέλαιο και στο αγροτικό ρεύμα, μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά μηχανήματα και τα εφόδια, καθώς και στη διάθεση των αγροτικών προϊόντων, αλλά και κατάργηση των ταμειακών μηχανών.
Οι παραγωγοί της της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών θα μοιράσουν φυλλάδια με τα αιτήματά τους και προϊόντα τους σε ανέργους, πολύτεκνους και συνταξιούχους.
Το μεσημέρι, οι αγρότες που συμμετέχουν στα μπλόκα της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτοσυνδικαλιστικού Ζητήματος θα αρχίσουν να διακόπτουν για μία ώρα την κυκλοφορία στην Εγνατία ή σε άλλους επαρχιακούς δρόμους.
Ειδικότερα, 12.00 με 13.00 θα κλείσουν οι δρόμοι στα μπλόκα του Δομοκού, της Φθιώτιδας, του Κάστρου Βοιωτίας και της Θήβας ενώ 14.00 με 15.00 στα μπλόκα των Φερρών Αλεξανδρούπολης, της Χρυσούπολης, της Δράμας των Ν. Κερδυλλίων, των Κουφαλίων και του Κιλκίς.
Την Τρίτη υπήρξε ένταση στον κόμβο της Νίκαιας όταν οι συγκεντρωμένοι αγρότες επιχείρησαν να κάνουν σύντομη συμβολική πορεία στην Εθνική Οδό, καταλαμβάνοντας μία λωρίδα κυκλοφορίας.
Μετά από μία δεκάλεπτη διαμαρτυρία κατευθύνθηκαν με τα πόδια προς τη γέφυρα. Τότε παρενέβησαν τα ΜΑΤ με ασπίδες και γκλομπ, ενώ στις διαμαρτυρίες των αγροτών οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με δακρυγόνα και βόμβες κρότου λάμψης. Η ένταση κράτησε περίπου ένα δεκάλεπτο.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59