Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
O Mίτσελ δεν θέλει να είναι μόνο πιο… ψηλός από τον Βαλβέρδε

O Mίτσελ δεν θέλει να είναι μόνο πιο… ψηλός από τον Βαλβέρδε

Παρουσιάστηκε και επίσημα ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού, Μίτσελ. Ο Ισπανός προπονητής δήλωσε ξεκάθαρα ότι οι οδηγίες που έχει λάβει είναι να κάνει τον Ολυμπιακό λίγο πιο διεθνή, ενώ στόχος του είναι να τον κάνει λίγο καλύτερο. Παράλληλα αποκάλυψε ότι του είχε γίνει πρόταση και πριν από 1 χρόνο αλλά τότε προτίμησε την Σεβίλη, ενώ είπε ότι έχει πάρει τις... απαραίτητες οδηγίες από τον Βαλβέρδε, ώστε να μην είναι απλά... ψηλοτερός του. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, έδωσε σαφές μήνυμα ύστερα από την ήττα με τον Ατρόμητο: «Κανείς δεν θέλει να βλέπει παίκτες να σέρνονται μέσα στο γήπεδο», ενώ καλωσόρισε τον Μίτσελ για τα επόμενα 2,5 χρόνια.

Παρουσιάστηκε και επίσημα ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού, Μίτσελ. Ο Ισπανός προπονητής δήλωσε ξεκάθαρα ότι οι οδηγίες που έχει λάβει είναι να κάνει τον Ολυμπιακό λίγο πιο διεθνή, ενώ στόχος του είναι να τον κάνει λίγο καλύτερο. Παράλληλα αποκάλυψε ότι του είχε γίνει πρόταση και πριν από 1 χρόνο αλλά τότε προτίμησε την Σεβίλη, ενώ είπε ότι έχει πάρει τις… απαραίτητες οδηγίες από τον Βαλβέρδε, ώστε να μην είναι απλά… ψηλοτερός του. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, έδωσε σαφές μήνυμα ύστερα από την ήττα με τον Ατρόμητο: «Κανείς δεν θέλει να βλέπει παίκτες να σέρνονται μέσα στο γήπεδο», ενώ καλωσόρισε τον Μίτσελ, για τα επόμενα 2,5 χρόνια.

Αναλυτικά ο Ισπανός προπονητής είπε:

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο που μου δίνει την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτό τον υπέροχο σύλλογο. Έχω λάβει τη δέσμευση να κάνω τον Ολυμπιακό λίγο πιο διεθνή, όπως αρμόζει σε έναν σύλλογο με τόσες επιτυχίες. Θέλω να κάνω τον Ολυμπιακό λίγο καλύτερο από ό,τι είναι».

«Είναι μια πρόκληση που αντιμετωπίζω με πάθος. Αν είχα μία υποψία για το μέγεθος του Ολυμπιακού, από το λίγο που βρίσκομαι εδώ διαπίστωσα πως πρόκειται για έναν τεράστιο σύλλογο».

«Οι φιλοδοξίες και οι στόχοι είναι οι λόγοι που με έκαναν να αποφασίσω να έρθω εδώ, όπως μου είπε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Αυτό με γεμίζει με πάθος»

Για το ματς με τον Ατρόμητο: «Θα ήταν άδικο να μιλήσουμε γι’ αυτό το ματς, γιατί δεν ήταν καλό το αποτέλεσμα και δεν είναι σωστό να συγκριθούμε με το χθεσινό ματς. Υπάρχουν πράγματα που θέλω να βελτιώσω. Θέλω να κάνω τον Ολυμπιακό ανταγωνιστικό, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Ας μη μείνουμε στο χθεσινό ματς, έχω δει περισσότερα από 14 ματς και πιστεύω πως έχουμε ένα καλό υλικό για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για το Europa League: «Ήδη μας βλέπετε στον τελικό. Έχετε μεγάλες ελπίδες για μας (γέλια). Μένουν λίγες μέρες για το ματς με τη Λεβάντε για το Europa League, αλλά προέχει το ματς πρωταθλήματος. Θα πάμε να αντιμετωπίσουμε τη Λεβάντε όχι με το σκεπτικό πως παίζουμε με έναν αντίπαλο καλύτερο από μας, αλλά για να παίξουμε το παιχνίδι. Αν καταφέρουμε να περάσουμε, θα δούμε την Ατλέτικο Μαδρίτης. Αυτό είναι το σκεπτικό που θέλουμε να αποκτήσουμε. Ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε οποιονδήποτε».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που εργάζομαι εκτός Ισπανίας. Έχω δουλέψει εκτός Ισπανίας στα μέσα επικοινωνίας κι έχω εμπειρία. Είμαστε πρωτοπόροι στο πρωτάθλημα με διαφορά, αλλά δεν μένουμε σε αυτό. Θέλουμε να πάρουμε τους περισσότερους δυνατούς βαθμούς, γιατί αυτό θα μας κάνει πιο δυνατούς στις υπόλοιπες διοργανώσεις που συμμετέχουμε».

Για την πετυχημένη παρουσία Ισπανών τεχνικών στην Ελλάδα και ειδικά τον Ερνέστο Βαλβέρδε, είπε: «Δεν θα μπορούσε να μην με είχε αγγίξει η παρουσία του Βαλβέρδε. Οι άλλοι προπονητές τους βλέπουν ως παραδείγματα. Και γι’ αυτό πριν από 1 μήνα περίπου είχα συνάντηση με τον Βαλβέρδε για να με ενημερώσει για την Ελλάδα. Την γλώσσα, τα ωράρια και το πως λειτουργούν. Σίγουρα θα τους κάνω καλύτερους. Αυτό ξεκίνησε με τους Ισπανούς παίκτες που είχαν επιτυχία. Αυτό επηρέασε και τους προπονητές. Επειδή τα πήγαν καλά και κερδίζουν έρχονται και οι Ισπανοί. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και ο ανταγωνισμός μεγάλος οπότε γιατί να αφήσω άλλον να μου πάρει την θέση».

«Η φιλοσοφία μου δεν είναι διαφορετική από αυτή που είχα από την εποχή μου ήμουν ποδοσφαιριστής. Να παίζω καλό ποδόσφαιρο, να είμαι ανταγωνιστικός και να κερδίζω».

Ο Μίτσελ αποκάλυψε πως είχε έρθει σε επαφή με τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά πριν ένα χρόνο. «Η πρώτη μου επαφή ήταν με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς ήταν πριν από περίπου 1 χρόνο. Τότε είχα μία επιλογή την Σεβίλλη και άλλη μία τον Ολυμπιακό. Τότε πήγα στην Σεβίλλη. Για μένα είναι πολύ σημαντικό το ότι είμαι στον Ολυμπιακό.».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Μου αρέσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και μου φάνηκε πολύ έξυπνο το ποδόσφαιρο με το οποίο κέρδισε η Ελλάδα το Euro 2004. Φυσικά είχαν και έναν πολύ καλό τερματοφύλακα (γέλια)… Το σημαντικό είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει νέους παίκτες. Φυσικά μου αρέσει επιθετικό ποδόσφαιρο και να δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά που δεν είχαν μέχρι σήμερα. Θα ψάξουμε να βρούμε ποδοσφαιριστές πολλά υποσχόμενους, όχι μόνο από τις δικές μας ακαδημίες. Η ομάδα μας έχει πάντα πολλές δυνατότητες να κερδίζει, εμείς θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Για το τι θέλει να κάνει στον Ολυμπιακό: «Να τελειώσει χρονιά εκπληρώνοντας όλους στόχους. Δεν είναι δεδομένο το πρωτάθλημα. Θέλουμε να το πάρουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Να πάρουμε επίσης το Κύπελλο και να προχωρήσουμε όσο γίνεται στην Ευρώπη. Θα αποκτήσουμε εμπειρία για να σχηματίσουμε Ιούνιο μια καλύτερη ομάδα. Για αυτό ήρθαμε νωρίτερα. Είναι τεράστια πρόκληση για μένα να γίνω καλύτερος του Βαλβέρδε γιατί τώρα είμαι απλά λίγο πιο ψηλός από εκείνον (γέλια). Θα μου άρεσε να φύγω με την εικόνα που σας άφησε ο Βαλβέρδε».

Mαρινάκης: «Κανείς δεν θέλει να βλέπει παίκτες να σέρνονται»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, αφού καλωσώρισε τον Μίτσελ, φυσικά και άφησε αιχμές για τους απίκτες τους αναφορικά με την ήττα από τον Ατρόμητο.

«Θέλω να καλοσωρίσω τον κ.Μίτσελ στην οικογένεια του Ολυμπιακού για τα επόμενα δυόμιση χρόνια. Ο Μίτσελ είναι ένας ποδοσφαιρικός μύθος. Το μεγαλείο της καριέρας του δίνει δυνατότητα να καταλάβει μεγαλείο Ολυμπιακού. Για αυτό κάναμε υπέρβαση για τα σημερινά δεδομένα της Ελλάδας» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Το δεύτερο κριτήριο ήταν ο τρόπος που ανταλαμβάνεται το ποδόσφαιρο. Δεν πρέπει να το παρακάνουμε με την καραμέλα του θεάματος. Ένα άλλο πολύ βασικό κριτήριο είναι η προσωπικότητα. Η διαδρομή του στο ποδόσφαιρο θα τελειώσουν κάποια πράγματα που δεν μας αρέσουν τελευταία στην ομάδα. Κάποιοι ποδοσφαιριστές θα μπουν στη θέση τους. Θα τελειώσουμε με τη χαλαρότητα και την αδικαιολόγητη χαλαρότητα. Ένα ακόμα σημαντικό κριτήριο είναι ότι ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Ρεάλ και μετά πήγε στη Ρεάλ Β΄. Έχει δουλέψει πάρα πολύ με νέους και έχει αναδείξει παικταράδες, όπως ο Μάτα, ο Σολδάδο, ο Γκρανέρο και πολλοί άλλοι. Αυτό ταιριάζει στη φιλοσοφία μας. Επενδύουμε στα μεγάλα ταλέντα που έχει η χώρα μας. Ο Μίτσελ έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά στις ομάδες που έχει περάσει».

Και κατέληξε: «Καταλαβαίνετε όλοι ότι είναι δύσκολο να αναλάβει Ολυμπιακό στα μέσα της χρονιάς. Σε μια ομάδα που υπάρχει τεράστια πίεση, δύσκολη υπόθεση. Το πρόγραμμα είναι δύσκολο, αλλά είμαστε Ολυμπιακός και δεν κοιτάμε το πρόγραμμα. Ας το κοιτάνε οι αντίπαλοί μας. Όλοι στον Ολυμπιακό θα τον στηρίξουμε να κάνει τον Ολυμπιακό καλύτερο και μεγαλύτερο. Σκοπός όλων να συνεχίσει η ομάδα προς τους τίτλους. Με νίκες, γκολ, θέαμα και τον τρόπο τον έχει ο νέος μας προπονητής. Θα είναι το νέο αφεντικό. Του έχουμε δώσει τα κλειδιά. Θα είμαι δίπλα του να τον στηρίζω».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024