Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπόνοιες για νέα γιάφκα των «Πυρήνων» από τις έρευνες στο Χαλάνδρι

Υπόνοιες για νέα γιάφκα των «Πυρήνων» από τις έρευνες στο Χαλάνδρι

Διαμέρισμα που σχετίζεται με τους συλληφθέντες για τις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης εντοπίστηκε στο Χαλάνδρι από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, πρόκειται για κρησφύγετο των «Πυρήνων» από το οποίο οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής φέρονται να έχουν συλλέξει σημαντικά ευρήματα. Παράλληλα, βάσει συγκεκριμένων ευρημάτων, οι Αρχές ενδέχεται να βρίσκονται στα ίχνη και άλλης «γιάφκας».

Διαμέρισμα που σχετίζεται με τους συλληφθέντες για τις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης εντοπίστηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στο Χαλάνδρι από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Εκτιμάται ότι πρόκειται για κρησφύγετο της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπίσει ίχνη παραβίασης της εισόδου του διαμερίσματος και οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν ότι συνεργοί των τεσσάρων συλληφθέντων επιχείρησαν να μπουν στην κατοικία για να εξαφανίσουν στοιχεία.

Δεν ανακαλύφθηκαν όπλα ή προκηρύξεις ωστόσο οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής ερευνούν σοβαρά το ενδεχόμενο από αυτό το σπίτι να ξεκίνησαν και σε αυτό να κατέφυγαν οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης στο Mall.

Στο σπίτι -όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.- βρέθηκε κοντάκι καραμπίνας, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου, μία εσωτερική θήκη πυροβόλου όπλου, 19 καψύλλια χρώματος καφέ, μια φωτοβολίδα θαλάσσης, οκτώ φιαλίδια βουτανίου, τρία κράνη μοτοσικλετιστή, δύο παντελόνια στρατιωτικού τύπου, οκτώ διευθύνσεις μονοκατοικιών και διαμερισμάτων προς ενοικίαση στη περιοχή της Αθηνάς.

Επίσης βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, δύο πολυμηχανήματα, μια συσκευή πλαστικοποίησης, ένας υποδοχέας θυρών για συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (usb sticks), μία fορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (usb stick), ένας πλαστικός αντάπτορας, μία κάρτα αποθήκευσης δεδομένων, δύο κενές θήκες κιθάρας, δύο νάιλον τσάντες γνωστού πολυκαταστήματος, ειδή ρουχισμού και εξαρτήματα κινητών τηλέφωνων.

Και ενδείξεις για νέα «γιάφκα»

Σύμφωνα με πληροφορίες, του «Βήματος», οι αξιωματικοί αναζητούν νέα «γιάφκα» ένοπλης οργάνωσης που εμφανίζεται σαν φοροτεχνικό γραφείο, βάσει των ευρημάτων στο Χαλάνδρι.

Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε στο διαμέρισμα μεγάλη πινακίδα με το όνομα φοροτεχνικού γραφείου, που φέρεται να είναι κλεμμένη και ίσως αντίτυπο της χρησιμοποιείται σε κρησφύγετο της ένοπλης ομάδας που σχετίζεται με την διπλή ληστεία στο Βελβεντό.

Ακόμη εντοπίσθηκε πινακίδα φοροτεχνικού γραφείου της Αθήνας που προσκολλάται σε οχήματα, προκειμένου το όχημα αυτό να μην κινεί τις υποψίες των αστυνομικών και να μην γίνεται έλεγχος του.

Το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση

Πληροφορίες ανέφεραν ότι η Αντιτρομοκρατική έφθασε στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, μετά από τηλεφώνημα που έγινε, έπειτα από τη δημοσίευση των στοιχείων των κατηγορουμένων.

Παράλληλα η Αντιτρομοκρατική αναζητεί τα ορμητήρια των «Πυρήνων» στη Βόρεια Ελλάδα, χρησιμοποιώντας και τις πλαστές ταυτότητες που είχαν δύο εκ των συλληφθέντων, εκτιμώντας ότι με τα στοιχεία αυτά θα έχουν ενοικιασθεί σπίτια.

Ταυτοποιήθηκαν αποτυπώματα

Σε ό,τι αφορά τους τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στην Κοζάνη, την Κυριακή η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ταυτοποίησε τα αποτυπώματα του 20χρονου με αποτυπώματα που βρέθηκαν σε σταθερά και κινητά αντικείμενα σε δύο διαμερίσματα, που χρησιμοποιούσε ως γιάφκες η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», στην Καλλιθέα και το Βόλο.

Ο 20χρονος οδηγήθηκε στον εφέτη ανακριτή που χειρίζεται θέματα τρομοκρατίας την Δευτέρα.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες,αποτύπωμα ενός ακόμα από τους συλληφθέντες μετά τη ληστεία στην Κοζάνη ταυτοποιήθηκε σε ισόγειο διαμέρισμα που είχαν εντοπίσει οι Αρχές τον Οκτώβριο του 2009.

Το διαμέρισμα βρισκόταν στην οδό 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι. Οι Αρχές είχαν τότε μιλήσει για άλλη μία γιάφκα των «Πυρήνων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024