Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρακτική άσκηση για φοιτητές στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Πρακτική άσκηση για φοιτητές στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Σε πτυχιούχους και φοιτητές που επιθυμούν να αποκτήσουν πρακτική γνώση απευθύνεται πρόγραμμα πρακτικής άσκησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους πτυχιούχους και στους φοιτητές να καλύψουν ανάγκες της Υπηρεσίας Εκδόσεων, Εκδηλώσεων και Πρωτοκόλλου στον τομέα της οργάνωσης εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου, συνεδρίων, σεμιναρίων και εργαστηρίων (workshops), αλλά και της οργάνωσης των συνεδρίων του Διοικητικού Συμβουλίου και του γενικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Επίσης, θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση των καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, των «ανοικτών ημερών», αλλά και των εκθέσεων της Τράπεζας.

Σε πτυχιούχους και φοιτητές που επιθυμούν να αποκτήσουν πρακτική γνώση απευθύνεται πρόγραμμα πρακτικής άσκησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους πτυχιούχους και στους φοιτητές να καλύψουν ανάγκες της Υπηρεσίας Εκδόσεων, Εκδηλώσεων και Πρωτοκόλλου στον τομέα της οργάνωσης εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου, συνεδρίων, σεμιναρίων και εργαστηρίων (workshops), αλλά και της οργάνωσης των συνεδρίων του Διοικητικού Συμβουλίου και του γενικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Επίσης, θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση των καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, των «ανοικτών ημερών», αλλά και των εκθέσεων της Τράπεζας.

Η πρακτική άσκηση αφορά πτυχιούχους ή φοιτητές στους κλάδους της επικοινωνίας, της διοίκησης επιχειρήσεων, της διαχείρισης εκδηλώσεων, των δημοσίων σχέσεων, των διεθνών σχέσεων ή άλλους συναφείς κλάδους.

Οι ενδιαφερόμενοι για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, να έχουν πολύ καλή γνώση αγγλικών και καλή γνώση ακόμα μίας επίσημης γλώσσας της Ένωσης.

Επίσης θα πρέπει να είναι υπήκοοι κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή υπήκοοι υπό ένταξη κρατών και να έχουν συμπληρώσει τον πρώτο κύκλο σπουδών που αποδεικνύεται με πτυχίο ή με αντίστοιχο τίτλο σπουδών, αλλά και να παρακολουθούν προπτυχιακά προγράμματα σπουδών ή προπτυχιακή πρακτική με σκοπό να αποκτήσουν συμπληρωματικό πτυχίο.

Παράλληλα, μετά την απόκτηση του πιο πρόσφατου πτυχίου τους δεν θα πρέπει να έχουν κάνει πρακτική εξάσκηση για περισσότερο από έξι μήνες και δεν θα πρέπει να έχουν αποκτήσει εργασιακή εμπειρία για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει επίσης να έχουν αποκτήσει εργασιακή εμπειρία σε τομείς που σχετίζονται άμεσα με το έργο της Διεύθυνσης Επικοινωνίας, να διαθέτουν βασικές γνώσεις στη διαχείριση εκδηλώσεων ή την τήρηση πρωτοκόλλου, να έχουν καλή γνώση των MS Office και κυρίως των προγραμμάτων Word, Excel και Powerpoint, όπως και πρακτικές γνώσεις του MS Access και επίγνωση του ρόλου και της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Αιτήσεις συμμετοχής δεν μπορούν να υποβάλουν όσοι έχουν κάνει πρακτική ή κάνουν ήδη στην ΕΚΤ, αλλά και όσοι έχουν εργαστεί ή εργάζονται στην ΕΚΤ ως προσωπικό, προσωπικό πρακτορείου διάθεσης εργατικού δυναμικού ή με οποιαδήποτε άλλη συμβατική σχέση μετά την απόκτηση του πιο πρόσφατου πτυχίου τους.

Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης θα είναι από 3 έως 6 μήνες, αλλά μπορεί να παραταθεί μία φορά, έως 12 συνεχόμενους μήνες. Παρατάσεις θα δίνονται στον ασκούμενο γραπτώς τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από τη λήξη της αρχικής διάρκειας της πρακτικής άσκησης.

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τον ιστότοπο της ΕΚΤ έως την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου και οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκεφτούν τις ιστοσελίδες: https://www.ecb.europa.eu/ ecb/jobs/pdf/coe_traineeship.pdf και https://www. ecb.europa.eu/ ecb/jobs/apply/html/index.en.html.

Όλοι οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν γραπτώς για τις αποφάσεις που θα ληφθούν για τις αιτήσεις τους. Οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα λάβουν επιστολή στην οποία θα επιβεβαιώνονται οι ημερομηνίες της πρακτικής άσκησης και ο εργασιακός τομέας υποδοχής, καθώς επίσης και αντίγραφο αυτών των Κανόνων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024