Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον εισαγγελέα δύο εκ των συλληφθέντων για τις ληστείες στο Βελβεντό

Στον εισαγγελέα δύο εκ των συλληφθέντων για τις ληστείες στο Βελβεντό

Στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών οδηγήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής οι δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες για τις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης, προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούν σε βάρος τους για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Στο μεταξύ, από την έρευνα προέκυψε ότι τα όπλα που κατείχαν οι συλληφθέντες δεν έχουν μέχρι σήμερα χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη εγκληματική ενέργεια.

Στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών οδηγήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής οι δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες για τις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης.

Και οι τέσσερις -ηλικίας 20, 22, 24 και 25 ετών- μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα στην Αθήνα και κρατούνται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία συνεχίζει την προανάκριση για εμπλοκή τους σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Στον εισαγγελέα Εφετών οδηγήθηκαν ο 25χρονος και ο 22χρονος, προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούσαν σε βάρος τους για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες, ο 24χρονος και ο 20χρονος, παραμένουν στην Αντιτρομοκρατική, όπου εξετάζονται.

Το Σάββατο η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων, καθώς και τα στοιχεία της ταυτότητά τους, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κοζάνης. Στις φωτογραφίες, οι τέσσερις συλληφθέντες φέρουν εμφανή σημάδια κακοποίησης.

Έξω από τη ΓΑΔΑ βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής συγγενείς των νεαρών. Η μητέρα του 24χρονου, η οποία είναι γιατρός του ΕΚΑΒ, κατήγγειλε το γεγονός ότι οι συλληφθέντες κακοποιήθηκαν, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Από την Αστυνομία αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες χτυπήθηκαν κατά τη «δυναμική επιχείρηση» που έγινε στο βαν στο οποίο επέβαιναν μετά τη ληστεία γιατί προέβαλαν αντίσταση.

Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες, ο 24χρονος ξυλοκοπήθηκε επί ώρες στα κρατητήρια της Κοζάνης, ενώ ήταν δεμένος πισθάγκωνα με χειροπέδες και με δεμένα τα μάτια. Κατά τις ίδιες καταγγελίες, ο 24χρονος παρουσιάζει αιματουρία και έντονες ζαλάδες.

Το Σάββατο οι τέσσερις οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, από την οποία ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη.

Σε βάρος των τεσσάρων ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία κατά συρροή, αρπαγή, παράνομη οπλοφορία, απλή σωματική βλάβη, διακεκριμένη οπλοφορία, διακεκριμένη φθορά, χρήση πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, αντίστασης από δράστες που οπλοφορούν, διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και απλής σωματικής βλάβης.

Στο μεταξύ, από την έρευνα προέκυψε ότι τα όπλα που κατείχαν οι συλληφθέντες δεν έχουν μέχρι σήμερα χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη εγκληματική ενέργεια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024