Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης πήρε ο Μπεντζαμίν Νετανιάχου

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης πήρε ο Μπεντζαμίν Νετανιάχου

Επίσημα έδωσε ο ισραηλινός πρόερδος Σιμόν Πέρες την εντολή στον Μπεντζαμίν Νετανιάχου να σχηματίσει κυβέρνηση, μετά την πρωτιά -αλλά σε απόσταση από την αυτοδυναμία- του κόμματός του στις εκλογές. Ο Νετανιάχου έχει, αρχικά, 28 ημέρες διορία να ολοκληρώσει τις διαβουλεύσεις με τα υπόλοιπα κόμματα για την πλειοψηφία στη νέα Κνεσέτ.

Επίσημα έδωσε ο ισραηλινός πρόερδος Σιμόν Πέρες την εντολή στον Μπεντζαμίν Νετανιάχου να σχηματίσει κυβέρνηση, μετά την πρωτιά -αλλά σε απόσταση από την αυτοδυναμία- του κόμματός του στις εκλογές.

Ο Νετανιάχου έχει, αρχικά, 28 ημέρες διορία να ολοκληρώσει τις διαβουλεύσεις με τα υπόλοιπα κόμματα για την πλειοψηφία στη νέα Κνεσέτ.

O σχηματισμός υπό τον επανεκλεγέντα πρωθυπουργό, το Λικούντ-Μπεϊτένου, είδε την κοινοβουλευτική του δύναμη να μειώνεται στις 31 έδρες.

Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, ο ισραηλινός πρόεδρος είχε συναντήσεις με αντιπροσωπείες των 12 κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή. Ομάδες που ελέγχουν συνολικά 82 έδρες στη νέα Βουλή, όπως αναφέρει το Reuters, εισηγήθηκαν η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης να δοθεί στον Νετανιάχου.

Στο νέο κυβερνητικό συνασπισμό αναμένεται να συγκατοικήσουν, υπό το Λικούντ-Μπεϊτένου, το νεοπαγές κεντρώο «Υπάρχει Μέλλον» του Γιαίρ Λαπίντ, το ακροδεξιό «Εβραϊκή Πατρίδα» και άλλα κεντρώα αλλά και θρησκευτικά κόμματα.

Η κατάρτιση της προγραμματικής συμφωνίας για τη συνεργασία των κομμάτων μπορεί να είναι τόσο χρονοβόρα ώστε ίσως ο Νετανιάχου χρειαστεί να εξαντλήσει την περίοδο των 28 ημερών. Συνταγματικά, μπορεί να δοθεί παράταση δύο εβδομάδων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024