Η Moody’s υποβάθμισε την αξιολόγηση της Κροατίας σε Ba1
Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε την Πέμπτη την προοπτική του αξιόχρεου της Κροατίας σε Ba1 από Baa3, κρίνοντας όμως την προοπτική της χώρας σταθερή και όχι αρνητική. Η Moody's δικαιολόγησε την απόφασή αυτή, λέγοντας πως «δεν υπάρχει οικονομική ανάκαμψη στην Κροατία» και επισημαίνοντας το γεγονός πως δεν αναμένεται σημαντική βελτίωση, αφού ανάπτυξή παρεμποδίζεται.
Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε την Πέμπτη την προοπτική του αξιόχρεου της Κροατίας σε Ba1 από Baa3, κρίνοντας όμως την προοπτική της χώρας σταθερή και όχι αρνητική.
Η Moody’s δικαιολόγησε την απόφασή αυτή, λέγοντας πως «δεν υπάρχει οικονομική ανάκαμψη στην Κροατία» και επισημαίνοντας το γεγονός πως δεν αναμένεται σημαντική βελτίωση, αφού ανάπτυξή παρεμποδίζεται.
Η σταθερή προοπτική σημαίνει πως η Moody’s δεν σκοπεύει να υποβαθμίσει και άλλο την χώρα διότι, όπως αναφέρει, ο κίνδυνος περαιτέρω επιδείνωσης της δημοσιονομικής της κατάστασης είναι περιορισμένος.
Ο οίκος αξιολόγησης είχε υποβαθμίσει τον Μάιο την προοπτική αξιόχρεου της Κροατίας. Το ίδιο έκανε τον Δεκέμβριο και ο οίκος Standard and Poor’s, επικαλούμενος τις ανεπαρκείς μεταρρυθμίσεις και την υποβάθμιση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι Ορέσνικ «δεν είναι τελευταίας τεχνολογίας», λένε Ουκρανοί εμπειρογνώμονες – Τι τους τρομάζει
- Μετεωρίτης εξερράγη στα ανοικτά των ακτών της Μασαχουσέτης, τρομάζοντας τις ΗΠΑ
- UNESCO: Ο ενεργειακός αποκλεισμός των ΗΠΑ στην Κούβα θέτει «σε κίνδυνο» το εκπαιδευτικό σύστημα
- Ισραηλινοί στρατιώτες «στήνουν» φωτογράφιση ανήλικου Παλαιστινίου με όπλο και σημαία [βίντεο]
- Ανακοίνωση του ΔΟΑΕ για την ουκρανική επίθεση με drone στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια
- Δικαστής στις ΗΠΑ ζήτησε διευκρινήσεις για εξωδικαστικό συμβιβασμό του Τραμπ
