Επίθεση αυτοκτονίας στο συγκρότημα του προεδρικού μεγάρου της Σομαλίας
Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στη Σομαλία, σε συγκρότημα κτιρίων όπου βρίσκεται μεταξύ άλλων και το προεδρικό μέγαρο. Από την επίθεση σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας στρατιώτης που φρουρούσε το σημείο και τραυματίστηκαν άλλοι δύο.
Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στη Σομαλία, σε συγκρότημα κτιρίων όπου βρίσκεται μεταξύ άλλων και το προεδρικό μέγαρο.
Από την επίθεση σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας στρατιώτης που φρουρούσε το σημείο και τραυματίστηκαν άλλοι δύο, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η επίθεση σημειώθηκε μεταξύ του πρωθυπουργικού γραφείου και του κτιρίου της πρεσβείας της Αιθιοπίας, κτίρια που βρίσκονται στο συγκρότημα γύρω από το προεδρικό μέγαρο. Ο πρωθυπουργός της χώρας, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ασφαλής ενώ ο ίδιος ο Σομαλός πρόεδρος, Χασάν Σεΐχ Μοχάμουντ, βρίσκεται σε ταξίδι στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι ζημιές από την έκρηξη περιορίστηκαν στο φυλάκιο της πύλης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διεθνής Αμνηστία: Σχεδόν 500 άνθρωποι έχουν πεθάνει στις φυλακές του Ελ Σαλβαδόρ
- Ουκρανία: Νέες ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones στο Κίεβο και το Χάρκοβο
- Το Ιράν απελευθέρωσε Αμερικανίδα που είχε φυλακιστεί το 2024, ανακοίνωσε ο Τραμπ
- Κουρδιστάν: Αρκετά drones καταρρίφθηκαν κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ στην Αρμπίλ
- Το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και η Ιορδανία δέχονται επιθέσεις – Χτυπήματα των ΗΠΑ στο Ιράν
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 13 οι νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα
