Οι «κύκνοι» της Σουόνσι στον τελικό, η Τσέλσι το… ασχημόπαπο
Η Σουόνσι ολοκλήρωσε τη μεγάλη έκπληξη και προκρίθηκε στον τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας, αποκλείοντας την Τσέλσι. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στην Ουαλία κι έτσι οι «Κύκνοι» πήραν την πρόκριση καθώς είχαν επικρατήσει 2-0 στον πρώτο ημιτελικό, στο «Στάμφορντ Μπριτζ».
Η Σουόνσι ολοκλήρωσε τη μεγάλη έκπληξη και προκρίθηκε στον τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας, αποκλείοντας την Τσέλσι. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στην Ουαλία κι έτσι οι «Κύκνοι» πήραν την πρόκριση καθώς είχαν επικρατήσει 2-0 στον πρώτο ημιτελικό, στο «Στάμφορντ Μπριτζ».
Ετσι, η ομάδα του Μίκαελ Λάουντρουπ θα διεκδικήσει το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας της στον τελικό της 24ης Φεβρουαρίου στου Γουέμπλεϊ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μπράντφορντ (ομάδα 4ης κατηγορίας), η οποία επίσης δεν έχει κατακτήσει τίτλο στα 110 χρόνια ύπαρξής της!
Μελανό σημείο του αποψινού ημιτελικού, αποτέλεσε η κλωτσιά του Εντέν Αζάρ σε ένα «ball boy» που καθυστερούσε να του δώσει τη μπάλα στο 80ο λεπτό. Ο νεαρός Βέλγος είδε την κόκκινη κάρτα, για μια ενέργεια για την οποία σίγουρα θα κληθεί να απολογηθεί και -ενδεχομένως- να τιμωρηθεί.
ΣΟΥΟΝΣΙ: Τρεμέλ, Τσίκο, Γουίλιαμς, Ράνγκελ, Ντέιβις, Μπρίτον, Μίτσου, Πάμπλο, Ράουτλετζ (65’ Ντάιερ), Ντε Γκούζμαν, Κι.
ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς (68’ Νταβίντ Λουίζ), Κόουλ (86’ Μπερτράν), Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μάτα, Όσκαρ (81’ Τόρες), Αζάρ, Μπα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μπαρτζώκας: «Παίξαμε καλή άμυνα και πήραμε μια σημαντική νίκη»
- Άνω Γλυφάδα: Παγίδες θανάτου μέσα στον αστικό ιστό – Το νερό θυμάται τη διαδρομή του
- Πέρασε από την Ελβετία η Λιόν (1-0), τέταρτη σερί νίκη για την Άστον Βίλα (1-0) – Η βαθμολογία του Europa League
- Γαλλία: Δεσμεύεται ότι δεν θα εγκαταλείψει τους Κούρδους της Συρίας – Επεισόδια σε διαδήλωση στη Μασσαλία
- Δανία: Βλέπει μια ευκαιρία για «ουσιαστική διαπραγμάτευση» με τις ΗΠΑ, λέει ο ΥΠΕΞ Ράσμουσεν
- LIVE: Μπράγκα – Νότιγχαμ Φόρεστ

