Μεγάλη ζήτηση, και από το εξωτερικό, στη δημοπρασία πορτογαλικών 5ετών ομολόγων
Η Πορτογαλία, που δέχεται τη δανειακή βοήθεια της τρόικας (ΕΕ,ΕΚΤ,ΔΝΤ), συγκέντρωσε την Τετάρτη περίπου 2 δισ. ευρώ σε δημοπρασία για 5ετούς διάρκειας κρατικά ομόλογα. Η ζήτηση για τα πορτογαλικά χρεόγραφα «υπήρξε πενταπλάσια» της προσφοράς, «προήρχετο δε και από το εξωτερικό» σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα «Jornal de Negocios». Η απόδοση των ανωτέρω ομολόγων ήταν κοντά στο 5%.
Η Πορτογαλία, που δέχεται τη δανειακή βοήθεια της τρόικας (ΕΕ,ΕΚΤ,ΔΝΤ), συγκέντρωσε την Τετάρτη περίπου 2 δισ. ευρώ σε δημοπρασία για 5ετούς διάρκειας κρατικά ομόλογα, μεταδίδουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στη Λισαβόνα.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ζήτηση για τα πορτογαλικά χρεόγραφα «υπήρξε πενταπλάσια» της προσφοράς, «προήρχετο δε και από το εξωτερικό» σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα «Jornal de Negocios».
Η απόδοση των ανωτέρω ομολόγων ήταν κοντά στο 5%.
Επρόκειτο για την πρώτη δημοπρασία με ομόλογα αυτής της διάρκειας -πέντε ετών- αφότου η Λισαβόνα έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα δανειακής βοήθειας από την τρόικα, συνολικού ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Το ιδιαίτερο βίντεο της ΕΛ.ΑΣ για τη Γιορτή της Μητέρας
- Πανηγυρισμοί Μητσοτάκη για πρόωρη αποπληρωμή χρέους ενώ η ακρίβεια καλπάζει
- ΗΠΑ: «Ακούστηκε κρότος και μετά ουρλιαχτά, νομίζαμε θα πεθάνουμε»: Επιβάτες περιγράφουν τη στιγμή που το αεροπλάνο σκότωσε πεζό
- Το deal του Οκόμπο με την Dubai BC και η «εμπλοκή» στη μεταγραφή
- Γιώτα Τσιμπρικίδου: Τα πρώτα λόγια μετά τη γέννηση της κόρης της – Ποιο όνομα θα της δώσει
- Άγανα: Ένας «αθόρυβος» εχθρός για τον σκύλο σας
