H έκδοση που θα αναλάβει το ρόλο της πρακτικότερης και πιο ευρύχωρης πρότασης στην γκάμα της Σειράς 1, συνελήφθη από το φωτογραφικό φακό να πραγματοποιεί χειμερινές δοκιμές εξέλιξης, εν όψει της άφιξής της που τοποθετείται στο 2014.

Οι Βαυαροί έχουν ήδη δώσει μια πρώτη γεύση για την εμφάνιση της Σειράς 1 GT μέσω του Concept Active Tourer που παρουσιάστηκε στην έκθεση της γαλλικής πρωτεύουσας το 2011, αποκαλύπτοντας ότι η πρακτικότερη έκδοση της γκάμας θα παραπέμπει περισσότερο σε ένα πολυμορφικό μοντέλο.

Μόνο που στην περίπτωση της Σειράς 1 GT δεν είναι τα πολυμορφικά χαρακτηριστικά του αμαξώματός της που, τουλάχιστον στο concept, είχε μήκος 4,353 μ., πλάτος 1,834 μ. και ύψος 1,560 μ., αλλά το γεγονός ότι αποτελεί το εμπροσθοκίνητο μέλλον της BMW.

Έχοντας ως αφετηρία την πλατφόρμα MKL των Βαυαρών η οποία θα φιλοξενήσει και τη νέα γενιά του MINI, η Σειρά 1 GT θα προσφέρεται στη βασική της έκδοση ως εμπροσθοκίνητη και κατ΄επιλογή ως τετρακίνητη.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα, η γκάμα της Σειράς 1 GT θα ξεκινά με τους νέους τρικύλινδρους κινητήρες βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρου της BMW ενώ θα περιλαμβάνει και πετρελαιοκινητήρες.

Παράλληλα, όπως υποδηλώνει το πρωτότυπο που ανέλαβε να συστήσει τη Σειρά 1 GT στο κοινό, στο μέλλον αναμένεται να προστεθεί και υβριδική έκδοση.

Auto Express