Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Σάκης Κεχαγιάς ανέλαβε την εθνική πόλο ανδρών

Ο Σάκης Κεχαγιάς ανέλαβε την εθνική πόλο ανδρών

«Εκ των έσω» καλύφθηκε η θέση του προπονητή στην εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, με την εκτελεστική επιτροπή της ΚΟΕ να αποφασίζει την Τρίτη, μετά από εισήγηση του Δημήτρη Διαθεσόπουλου, την... προαγωγή του Σάκη Κεχαγιά στο ανώτατο πόστο των ομοσπονδιακών τεχνικών.

«Εκ των έσω» καλύφθηκε η θέση του προπονητή στην εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, με την εκτελεστική επιτροπή της ΚΟΕ να αποφασίζει την Τρίτη, μετά από εισήγηση του Δημήτρη Διαθεσόπουλου, την… προαγωγή του Σάκη Κεχαγιά στο ανώτατο πόστο των ομοσπονδιακών τεχνικών.

Ο 37χρονος Κεχαγιάς βρίσκεται στο τιμ των εθνικών προπονητών από το 2009, όταν προσελήφθη ως βοηθός του Γιώργου Μορφέση στην εθνική γυναικών, ενώ πέρυσι το καλοκαίρι «μετατέθηκε» στην εθνική εφήβων, την οποία κοουτσάρισε τον Δεκέμβριο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Περθ.

Συνεργάτης του Σάκη Κεχαγιά θα είναι ο Κώστας Βαμβακάρης, που συνεχίζει τη συνεργασία του με την ομοσπονδία (ήταν βοηθός του Ντράγκαν Αντριτς ενώ διετέλεσε υπηρεσιακός τεχνικός στα ματς με Τουρκία και Μαυροβούνιο το φθινόπωρο, για τα προκριματικά του World League).

«Νιώθω μεγάλη χαρά, όπως είναι φυσικό. Νιώθω επίσης την υποχρέωση να ευχαριστήσω την ομοσπονδία και προσωπικά τον πρόεδρό της, Δημήτρη Διαθεσόπουλο, για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου. Είναι μεγάλη η τιμή, το ίδιο και η ευθύνη. Τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι συνεργάτες στο τιμ της εθνικής ομάδας, υποσχόμαστε ότι θα δουλέψουμε υπεύθυνα, μεθοδικά και με μεγάλη θέληση, για το επιθυμητό αποτέλεσμα» επισήμανε ο Κεχαγιάς, στις πρώτες δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

«Η ομοσπονδία έχει εμπιστοσύνη σε νέους ανθρώπους που έχουν δώσει δείγματα αφοσίωσης και αγάπης για το άθλημα της υδατοσφαίρισης και φυσικά διαθέτουν φιλοδοξίες για διάκριση. Η απόφασή μας αυτή συνάδει φυσικά και με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στον αθλητισμό και την ελληνική κοινωνία γενικότερα» ήταν το λακωνικό σχόλιο του Δημήτρη Διαθεσόπουλου, ο οποίος (ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις) χειρίστηκε προσωπικά το ζήτημα της διαδοχής του Ντράγκαν Άντριτς.

Ο Σάκης Κεχαγιάς γεννήθηκε το 1976 στον Πειραιά και έπαιξε πόλο στον Εθνικό (με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1994), στην Κέρκυρα και στον ΕΝΟΑ, ενώ υπήρξε και διεθνής με την εθνική εφήβων. Σταμάτησε σχετικά σύντομα την ενεργό δράση και στράφηκε στην προπονητική, ξεκινώντας από τα τμήματα υποδομών του Εθνικού. Εργάστηκε επίσης στον Ιωνικό Νίκαιας, τον Νηρέα Χαλανδρίου, τον Ποσειδώνα Ιλισίων, τον ΠΑΟΚ και την αιγυπτιακή Γκεζίρα.

Συνεργάτης του Σάκη Κεχαγιά θα είναι ο Κώστας Βαμβακάρης, που συνεχίζει τη συνεργασία του με την ομοσπονδία (ήταν βοηθός και του Ντράγκαν Αντριτς, ενώ διετέλεσε υπηρεσιακός τεχνικός στα ματς με Τουρκία και Μαυροβούνιο το φθινόπωρο, για τα προκριματικά του World League). Από την ΚΟΕ ανακοινώθηκε επίσης ότι θα προταθεί στο Νίκο Βενετόπουλο να ενταχθεί στο επιτελείο των ομοσπονδιακών, στον τομέα των υποδομών.

Το νέο επιτελείο των ομοσπονδιακών προπονητών θα πιάσει άμεσα δουλειά, καθώς στις 30 Ιανουαρίου η εθνική υποδέχεται στο κλειστό κολυμβητήριο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων την Κροατία, στο πλαίσιο των προκριματικών του World League, ενώ τρεις ημέρες αργότερα ακολουθεί η αναμέτρηση με την Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη. Εντός των προσεχών ημερών ο Κεχαγιάς αναμένεται να ανακοινώσει τις πρώτες κλήσεις του ενόψει των δύο αυτών αγώνων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024