
Αντίδραση για τη δήλωση Δένδια περί «μετάβασης του ΣΥΡΙΖΑ προς τη νομιμότητα»
Την άποψη ότι οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν βοήθησαν στην απόλυτη άρνηση όλων των φαινομένων ανομίας, που «θα μας επέτρεπε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε μια απόλυτη αποκατάσταση της νομιμότητας στο κέντρο της πρωτεύουσας και σε ολόκληρη τη χώρα» εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής και πρόσθεσε: «Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μια φάση μετάβασης και θα συνεχίσει να στρέφεται προς τη νομιμότητα». Η αποστροφή αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Βούτση, ο οποίος τόνισε ότι θα ζητηθεί η παραίτηση του υπουργού.
Συγκεκριμένα, ο Ν.Δένδιας επισήμανε ότι «οι δηλώσεις του τύπου οι μολότοφ, οι μάσκες, τα καδρόνια ή τα κράνη είναι κάτι που ο καθένας έχει στο σπίτι του, δε μας βοήθησαν να δημιουργήσουμε όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου μια απόλυτη άρνηση όλων των φαινομένων ανομίας που θα μας επέτρεπε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε μια απόλυτη αποκατάσταση της νομιμότητας στο κέντρο της πρωτεύουσας και σιγά σιγά σε ολόκληρη τη χώρα».
Η αναφορά αυτή του κ. Δένδια προκάλεσε την έντονη αντίδραση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση, ο οποίος τόνισε ότι ο κ. Δένδιας έκανε ευθεία σύνδεση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με την τρομοκρατία και προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την παραίτηση του υπουργού.
Έχει προηγηθεί η κόντρα του Ν.Δένδια με τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Snik: Έγινε πατέρας και φωτογραφίζει τη νεογέννητη κόρη του
- Από τον Τζόρνταν στον Αντετοκούνμπο: Ποιοι είναι οι 50 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές όλων των εποχών
- «Ράγα SOS»: Εντυπωσιακή άσκηση – Εφιαλτικό σενάριο εκτροχιασμού και έκρηξης στο Μετρό
- Στις φλόγες πολυτελές αυτοκίνητο στην Πάτρα – Εμπρησμό δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
- Γιατί ο Λανουά ζήτησε από τους διαιτητές να χειροκροτήσουν εαυτούς
- Δολοφονία 59χρονης στον Εύοσμο: Νέος κύκλος καταθέσεων – Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών
