Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του Mall

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του Mall

Το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του Mall στο Μαρούσι κάνουν φύλλο και φτερό οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για να βρουν την άκρη του νήματος σχετικά με τη βομβιστική επίθεση της Κυριακής στο εμπορικό κέντρο. Στην τυφλή επίθεση πρέπει να συμμετείχαν 4-6 άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία οι δράστες της βομβιστικές επίθεσης στο Mall έφυγαν στη συνέχεια με χαρακτηριστική ψυχραιμία με συρμό του ΗΣΑΠ και οι αστυνομικοί διερευνούν σε ποιους σταθμούς κατέβηκαν.

Το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του Mall στο Μαρούσι κάνουν φύλλο και φτερό οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για να βρουν την άκρη του νήματος σχετικά με τη βομβιστική επίθεση της Κυριακής στο εμπορικό κέντρο.

Στην τυφλή επίθεση πρέπει να συμμετείχαν 4-6 άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Έντεκα συνολικά κάμερες του εμπορικού κέντρου έχουν καταγράψει τις κινήσεις τους.

Οι κάμερες έχουν καταγράψει επίσης τις κινήσεις του ατόμου που θεωρείται ότι τοποθέτησε τη βόμβα. Όπως μετέδωσε το Mega, το άτομο αυτό φορά σκούφο και κασκόλ, κρατά στα χέρια του μια τσάντα και κάνει πολύ προσεκτικές κινήσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πρόσωπο αυτό, που μπορεί να ήταν γυναίκα, μπήκε στον δεύτερο όροφο του εμπορικού κέντρου από την πλευρά της Νεραντζιώτισσας και με τις κυλιόμενες σκάλες κατέβηκε στον πρώτο όροφο, όπου τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό σε σημείο που δεν έπιαναν οι κάμερες.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία οι δράστες της βομβιστικές επίθεσης στο Mall έφυγαν στη συνέχεια με χαρακτηριστική ψυχραιμία με συρμό του ΗΣΑΠ και οι αστυνομικοί διερευνούν σε ποιους σταθμούς κατέβηκαν.

Από την ένδειξη της ώρας που έχει καταγραφεί στο οπτικό υλικό προκύπτει ότι ο ύποπτος μπήκε στο κτίριο 15 λεπτά πριν από τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, τα οποία έγιναν από τηλεφωνικό θάλαμο κοντά στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής έχουν μπει και τα υπολείμματα της βόμβας. Το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε χύτρα ταχύτητας, καθώς και η συνδεσμολογία του μηχανισμού, παραπέμπει στη «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς», η ΕΛ.ΑΣ. όμως είναι επιφυλακτική μέχρι να υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Σύμφωνα με Το Βήμα, η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει το ενδεχόμενο να συμμετείχε στην επίθεση νέος πυρήνας της «Συνωμοσίας». Ωστόσο, ερευνούν σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι ενέργεια οργάνωσης που προχωρούσε μέχρι σήμερα σε εμπρηστικές επιθέσεις.

Η προσοχή τους εστιάζεται στο «Κίνημα 12 Φλεβάρη», το οποίο στις 25 Φεβρουαρίου 2012 είχε αφήσει εμπρηστικό μηχανισμό στον τερματικό σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι πιθανόν μέλος της οργάνωσης «ΕΝΕΔΡΑ», που έδρασε προ τριετίας και χρησιμοποιούσε εκρηκτικούς μηχανισμούς μέσα σε χύτρες ταχύτητας, μετέφερε αυτή την τεχνογνωσία στα μέλη της νέας οργάνωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024