Να ζητήσουμε διερεύνηση ευθυνών για όλους, ζήτησε ο Πάνος Καμμένος
«Γιατί όλοι μαζί, να χρεωνόμαστε απατεώνες και επίορκους που θέλουν να κρύβονται πίσω από το νόμο περί ευθύνης υπουργών;» αναρωτήθηκε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι «υποχρέωση όλων μας με πλήρη διαφάνεια να ζητήσουμε τη διερεύνηση ευθυνών». Ζήτησε δε να ερευνηθεί αν στη λίστα υπάρχουν ονόματα που πιθανώς από πίσω τους να κρύβονται πολιτικά πρόσωπα.
«Γιατί όλοι μαζί, να χρεωνόμαστε απατεώνες και επίορκους που θέλουν να κρύβονται πίσω από το νόμο περί ευθύνης υπουργών;» αναρωτήθηκε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι «υποχρέωση όλων μας με πλήρη διαφάνεια να ζητήσουμε τη διερεύνηση ευθυνών».
Δεν στέλνουμε κάποιο στο εκτελεστικό απόσπασμα, αλλά ζητάμε να γίνει περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, υπογράμμισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Παράλληλα έκανε λόγο για «περίεργες συμφωνίες» και υπεραμύνθηκε της κοινής πρότασης του κόμματος του και της Χρυσής Αυγής, να παραπεμφθούν και οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Λουκάς Παπαδήμος.
«Η προανακριτική εξέταση είναι το πρώτο στάδιο και διενεργείται για να διακριβωθούν οι ποινικές πράξεις. Σήμερα δεν στέλνουμε κάποιο στο εκτελεστικό απόσπασμα. Η Βουλή δεν αποφασίζει για το αν θα φυλακίσει ένα πολιτικό, αλλά αν υπάρχουν ενδείξεις επαρκείς για ένα πολιτικό. Αποφασίζει η Βουλή για να διερευνηθεί αν υπάρχει ή όχι τυχόν ποινική ευθύνη για πολιτικό. Δεν πρέπει να εξεταστεί αν υπάρχουν ή όχι ποινικές ευθύνες για τους πρώην πρωθυπουργούς Παπανδρέου και Παπαδήμο; Δεν θα ψηφίσουμε την περαιτέρω διερεύνηση; Θα επιτρέψουμε να μην γίνει έρευνα;» είπες.
Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έκανε λόγο για «ισχυρό μπλοκ» των ηγεσιών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να μην εξεταστεί περαιτέρω η υπόθεση, ενώ απευθύνθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ και τον κάλεσε να απαντήσει γιατί πρέπει να καλυφθούν οι ευθύνες των πρώην πρωθυπουργών Γ.Παπανδρέου και Λ.Παπαδήμου.
«Γιατί το σύνολο των βουλευτών πρέπει να επωμιστούν τη συγκάλυψη; Να χρεωνόμαστε κάποιους επίορκους συναδέλφους μας;», επεσήμανε ο κ. Καμμένος
Υπεραμυνόμενος της πρότασης που συμπεριλαμβάνει και τους πρώην πρωθυπουργούς, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «η Βουλή έχει δικαίωμα να ψάξει να βρει αν έκαναν καλά τη δουλειά τους».
Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη κατηγορώντας τον ότι άλλαξε στάση σε σχέση με όσα υποστήριζε παλαιότερα.
Παράλληλα έκανε λόγο για «περίεργες συμφωνίες που γίνονται και οδηγούν τον ελληνικό λαό σε απαξίωση του ελληνικού κοινοβουλίου».
«Καλώ όλους τους βουλευτές να ζητήσουν την περαιτέρω διερεύνηση, γιατί έχει ανατραπεί η αλήθεια», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος και κατέληξε λέγοντας:
«Υποχρέωση όλων είναι να πάμε, με πλήρη διαφάνεια, στις κάλπες και να ζητήσουμε την πλήρη διερεύνηση της αλήθειας για την λίστα Λαγκάρντ. Εύχομαι να βγουν όλοι αθώοι. Αλλά τι θα πούμε αν απαγορεύσουμε την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και η Βουλή συγκαλύψει τυχόν ποινικές ευθύνες; Θα έχουμε τότε την ευθύνη. Τι θα πείτε, κύριοι συνάδελφοι της ΝΔ; Ότι δεν ζήτησε το κόμμα σας την διερεύνηση της και τις ευθύνες όπου υπάρχουν; Τότε η ΝΔ θα απολογηθεί ότι εκτέλεσε τις εντολές της συγκάλυψης και όχι της αλήθειας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τα AI chips φέρνουν νέα «έκρηξη» ανάπτυξης για τη Nvidia
- Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συνεχάρη τον Τραμπ και προσφέρθηκε να φιλοξενήσει τις διμερείς συνομιλίες
- To Ισραήλ επιτέθηκε σε 40 πόλεις του Λιβάνου το Σάββατο – Χτυπήθηκαν 25 υγειονομικοί στην Τύρο
- Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στον Λευκό Οίκο – Τον είχαν ειδοποιήσει να «μείνει μακριά»
- Ισχυρές εκρήξεις στo Kίεβο σε μεγάλης κλίμακας επίθεση της Ρωσίας
- Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ σε αντίποινα για το χτύπημα στην φοιτητική εστία στο Λουγκάνσκ [βίντεο]
- Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο – Συναγερμός στη Μυστική Υπηρεσία – Δύο τραυματίες [βίντεο]
- Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες για το πλαίσιο για την ειρήνη μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 24.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-giancarlo-ruedas-575430257-16944052-315x220.jpg)














![Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ σε αντίποινα για το χτύπημα στην φοιτητική εστία στο Λουγκάνσκ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/OreshnikRussianMissileC-315x220.jpg)
![Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο – Συναγερμός στη Μυστική Υπηρεσία – Δύο τραυματίες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/2026-05-23T222349Z_757943931_RC2AFLA17VAH_RTRMADP_5_USA-TRUMP-315x220.jpg)


![Αδιανόητο μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στην Εθνική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/paraliaki-315x220.jpg)




![Επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ με άσκηση των πεζοναυτών στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/us-embassy-caracas-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442