
Στο 4,3% θα ανέλθει το 2013 η ύφεση της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters
Η Ισπανία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία είναι αντιμέτωπες με μία πιο δύσκολη χρονιά απ' ό,τι αρχικά αναμενόταν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. Η ελληνική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί εφέτος κατά 4,3%, έναντι 3% που είχε προβλεφθεί τον Οκτώβριο. Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η ανεργία θα φτάσει στο 26,5% έως τα τέλη του έτους.
Η Ισπανία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία είναι αντιμέτωπες με μία πιο δύσκολη χρονιά απ’ ό,τι αρχικά αναμενόταν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.
Η ελληνική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί εφέτος κατά 4,3%, έναντι 3% που είχε προβλεφθεί τον Οκτώβριο.
Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η ανεργία θα φτάσει στο 26,5% έως τα τέλη του έτους.
Η δημοσκόπηση έδειξε ότι η ύφεση αρχίζει να μετριάζεται, αλλά η ανάκαμψη θα αργήσει ακόμη αρκετά χρόνια.
Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά περίπου 0,2% το 2014.
Η δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν 46 οικονομολόγοι, δείχνει ότι τα αυστηρά μέτρα λιτότητας οδήγησαν σε μεγαλύτερη του αναμενόμενου συρρίκνωση της οικονομίας και αύξηση της ανεργίας, ενώ τα δημοσιονομικά βελτιώθηκαν οριακά μόνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Μπέρνλι – Άστον Βίλα
- LIVE: Νότιγχαμ Φόρεστ – Νιουκάστλ
- Ηθοποιός του «How I Met Your Mother» κρίθηκε ένοχος για απόπειρα δολοφονίας της πρώην συντρόφου του
- Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στους περισσότερους δρόμους της Αττικής
- Ιρανικά ΜΜΕ: Συνάντηση Χαμενεΐ με τον αρχηγό του στρατού – «Θα αντιδράσουμε αποφασιστικά σε οποιαδήποτε επίθεση»
- Τι είπε ο Ραφίνια για το μέλλον του στην Μπαρτσελόνα
