Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κινήσεις αποκλιμάκωσης από Ινδία-Πακιστάν μετά την ανάφλεξη στο Κασμίρ

Κινήσεις αποκλιμάκωσης από Ινδία-Πακιστάν μετά την ανάφλεξη στο Κασμίρ

Σε συμφωνία για «αποκλιμάκωση» της έντασης στη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ συμφώνησαν Ινδία και Πακιστάν έπειτα από μία σειρά θερμών επεισοδίων στην περιοχή που κόστισαν τη ζωή πέντε στρατιωτών. Στη συμφωνία κατέληξαν οι γενικοί διοικητές των στρατιωτικών επιχειρήσεων των δύο χωρών σε δεκάλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τετάρτη.

Σε συμφωνία για «αποκλιμάκωση» της έντασης στη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ συμφώνησαν Ινδία και Πακιστάν έπειτα από μία σειρά θερμών επεισοδίων στην περιοχή που κόστισαν τη ζωή πέντε στρατιωτών.

Στη συμφωνία κατέληξαν οι γενικοί διοικητές των στρατιωτικών επιχειρήσεων των δύο χωρών σε δεκάλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τετάρτη.

«Μία συμφωνία επιτεύχθηκε μεταξύ των δύο γενικών διοικητών των στρατιωτικών επιχειρήσεων για αποκλιμάκωση της κατάστασης κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου», της ντε φάκτο μεθοριακής γραμμής ανάμεσα στα δύο μέρη της διαφιλονικούμενης εδαφικής περιοχής, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των ινδικών Ενόπλων Δυνάμεων Τζαγκντίπ Νταχίγια.

Οι δύο γενικοί διοικητές, ο στρατηγός Βίνοντ Μπαθία για την Ινδία και ο στρατηγός Άσφχακ Ναντίμ για το Πακιστάν, συνομίλησαν στις 18:30 ώρα Ελλάδος για δέκα λεπτά, ανέφερε ο ίδιος.

«Ο Πακιστανός γενικός διοικητής δήλωσε πως έχουν δοθεί αυστηρές εντολές να μην παραβιάζεται η εκεχειρία» από την πακιστανική πλευρά, ενημέρωσε ο Νταχίγια, σημειώνοντας πως και τα ινδικά στρατεύματα που σταθμεύουν κατά μήκος των συνόρων δεν πρόκειται να παραβιάσουν την κατάπαυση του πυρός.

Η ένταση μεταξύ των δύο περιφερειακών πυρηνικών υπερδυνάμεων παρουσίασε νέα έξαρση την Τρίτη όταν ο πακιστανικός στρατός ανακοίνωσε πως ένας άνδρας του έχασε τη ζωή του από «απρόκλητα πυρά» του ινδικού στρατού στη Γραμμή Ελέγχου. Πρόκειται για τον πέμπτο νεκρό από τις 6 Ιανουαρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024