
Η στρατηγική προώθησης του τουρισμού στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μαξίμου
Η χάραξη στρατηγικής για την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, συζητήθηκε την Τετάρτη στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κ. Κεφαλογιάννη έχει προχωρήσει τον σχεδιασμό της καμπάνιας για το «rebranding» της Ελλάδας, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και μέσω των υπηρεσιών του και με το ανθρώπινο δυναμικό του, μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην όλη προσπάθεια.
Η χάραξη στρατηγικής για την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, συζητήθηκε την Τετάρτη στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η κ. Κεφαλογιάννη έχει προχωρήσει τον σχεδιασμό της καμπάνιας για το «rebranding» της Ελλάδας, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και μέσω των υπηρεσιών του και με το ανθρώπινο δυναμικό του, μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην όλη προσπάθεια.
Δεδομένο είναι το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, ο οποίος άλλωστε ξεκίνησε την προσπάθεια για την αλλαγή της διεθνούς εικόνας της χώρας και τονίζει συνεχώς τη σημασία της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό.
Στη συνάντηση ήταν παρών και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο οποίος θα αναλάβει να βοηθήσει στο κομμάτι που εμπλέκεται το υπουργείο.
Ανάπτυξη της ελληνικής γαστρονομίας
Η ανάπτυξη της ελληνικής γαστρονομίας, στο πλαίσιο των θεματικών ενοτήτων του τουρισμού, αποτελεί μία από τις άμεσες προτεραιότητες, όπως τόνισε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας νωρίτερα σήμερα σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Θήρας στο Μουσείο της Ακρόπολης, με την ευκαιρία της ανακήρυξης του 2013 ως έτους Γαστρονομίας στη Σαντορίνη.
Η υπουργός, επισήμανε ότι στη στρατηγική ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού οι θεματικές ενότητες αποτελούν άμεση προτεραιότητα γιατί θα εμπλουτίσουν το τουριστικό προϊόν και θα συμβάλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που αποτελεί το μεγάλο «στοίχημα» για τον ελληνικό τουρισμό.
Προς την κατεύθυνση αυτή, τόνισε η υπουργός, η πρωτοβουλία του δήμου Θήρας, να ανακηρύξει το 2013 έτος γαστρονομίας στη Σαντορίνη, είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια που κινείται προς τον επιδιωκόμενο σκοπό.
Το νησί της Σαντορίνης, που ούτως ή άλλως αποτελεί ένα ισχυρό «brand» στην παγκόσμια τουριστική σκηνή, είναι ο ιδανικός τόπος από τον οποίο μπορεί να ξεκινήσει μια οργανωμένη προσπάθεια, σημείωσε χαρακτηριστικά η υπουργός.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Καλούν για «πολιτική αφύπνιση» – Για τις επιθέσεις εναντίον ιατρικών εγκαταστάσεων
- Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Μοχάμεντ Τάρεκ (pic)
- Τροχαίο με μοτοσικλέτα στον Περιφεριακό Θεσσαλονίκης: Τραυματίστηκε σοβαρά ανήλικη συνεπιβάτης
- Πρώτη επιτυχής δοκιμή επαναχρησιμοποιούμενου πυραύλου από την Κίνα
- Δήμαρχος Κηφισιάς: Ο Βόρειος Τομέας δεν μπορεί να παραμένει εγκλωβισμένος ανάμεσα στη Λ. Κηφισίας και τον Κηφισό»
- Λεύκη: Από το στίγμα στις σύγχρονες θεραπευτικές δυνατότητες
- H τέλεια ληστεία των 11 λεπτών – Κοσμήματα αξίας 4,5 εκατ. δια χειρός Ρενέ Λαλίκ
- Marfin: Ανώνυμη καταγγελία στο ελληνικό FBI η αφορμή για την ανάσυρση της δικογραφίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442