Παμπ με το όνομα του αιμομίκτη Γιόζεφ Φριτσλ προκαλεί σάλο στην Πολωνία
Σάλο ξεσήκωσε στην Πολωνία η απόφαση ενός ιδιοκτήτη παμπ να δώσει στο κατάστημά του όνομα του διαβόητου Αυστριακού πατέρα-αιμομίκτη Γιόζεφ Φριτσλ. Για «μαύρο χιούμορ» χωρίς την πρόθεση να πληγωθεί κανείς κάνει λόγο η μάνατζερ της παμπ, όμως οι αντιδράσεις είναι θυελλώδεις και ο επικεφαλής Συνήγορος του Παιδιού στην Πολωνία τονίζει ότι «το να μιλήσουμε για σκάνδαλο θα ήταν μια μετριοπαθής έκφραση». Πρόθυμος να υποχωρήσει δηλώνει ο ιδιοκτήτης, λέγοντας πως ο στόχος της προβολής της παμπ ήδη επιτεύχθηκε.
Σάλο ξεσήκωσε στην Πολωνία η απόφαση ενός ιδιοκτήτη παμπ να δώσει στο κατάστημά του όνομα του διαβόητου Αυστριακού πατέρα-αιμομίκτη Γιόζεφ Φριτσλ.
Η παμπ που θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή έχει το όνομα «Fritzl’s», παραπέμποντας στον Αυστριακό που καταδικάστηκε το 2009 σε ισόβια κάθειρξη για τη σεξουαλική κακοποίηση της κόρης του, την οποία κρατούσε κλειδωμένη σε ένα υπόγειο επί 24 χρόνια.
«Το να το αποκαλέσουμε σκάνδαλο θα ήταν μια μετριοπαθής έκφραση. Η ιδέα αυτή πρέπει να σταματήσει» δήλωσε ο Μάρεκ Μίχαλακ, επικεφαλής Συνήγορος του Παιδιού στην Πολωνία.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους τοπικών μέσων ενημέρωσης η μάνατζερ της παμπ υποστήριξε ότι δεν υπήρχε πρόθεση να πληγωθεί κανείς και ότι η ονομασία αυτή επιλέχθηκε μόνο ως ένδειξη «μαύρου χιούμορ».
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος από την πλευρά του εμφανίστηκε πρόθυμος να υποχωρήσει, τονίζοντας ότι «δεν θέλει να ανοίξει πόλεμο» και ότι ο στόχος του, να προβάλει την παμπ, έχει ήδη επιτευχθεί.
Μέχρι σήμερα το απόγευμα της Τρίτης στη σελίδα της παμπ στο Facebook περισσότεροι από 100 άνθρωποι είχαν δηλώσει ότι θα παραστούν στα εγκαίνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- «Λουκέτο» στη βάση της Ryanair στη Θεσσαλονίκη – Απώλεια 700.000 επιβατικών θέσεων
- Το μήνυμα του Ροντινέι στον Τσικίνιο: «Είσαι μια μηχανή, σε αγαπώ» (pic)
- Μοναχική φέτος η «Ημέρα της Νίκης»: Ποιοι θα παρευρεθούν στην παρέλαση του Πούτιν στη Μόσχα και ποιοι όχι;
- Το μωρό σου ανακαλύπτει τον κόσμο και εσύ τον μαθαίνεις από την αρχή, μέσα από τα μάτια του
- Αρκουδάκι σκοτώθηκε από αυτοκίνητο σε κάθετο της Εγνατίας Οδού
- Ρωσία: Ο Πούτιν είναι έτοιμος για διάλογο με την ΕΕ, αλλά δεν θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία

